Nu finns möjligheten att axla en verksamhetsnära Business Controllerroll hos Norra Europas största skolkoncern! Vi söker dig som trivs i en roll där du får användning för dina analytiska och ekonomiska färdigheter samtidigt som din pedagogiska och kommunikativa sida får skina. Om du vill ta klivet till – eller nästa steg som Business Controller är detta en roll för dig!

Rollen som Business Controller

I rollen som Business Controller kommer du att få ett övergripande ansvar för ett antal skolor inom segmentet grundskola. Du kommer bland annat att agera business partner till rektorer och linjechefer inom organisationen för att stötta dem i ekonomi- och uppföljningsarbete. Du får även möjlighet att vara med och utveckla budget och prognosprocessen samt bidra till vidareutveckling av processer, rutiner och resultatuppföljning. Du kommer att ha ett tätt samarbete med olika funktioner och roller inom segmentet för att bidra till utveckling av verksamheten.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Stötta rektorer och linjechefer kring ekonomisk uppföljning och styrning
  • Budget, prognos- och affärsplanearbete
  • Ta fram analyser och visualisering av data för att stötta verksamheten
  • Agera coach och rådgivare i vardagliga ekonomifrågor
  • Ta fram business case och underlag till affärsstrategiska beslut
  • Analysera och kvalitetssäkra månadsbokslut
  • Delta i och driva projekt för att utveckla arbetssätt, system och rutiner

Du blir en del av ett kunnigt och engagerat team på sex Business Controllers och rapporterar till ansvarig chef för Business Control grundskolesegmentet. Tjänsten är placerad på AcadeMedias huvudkontor i centrala Stockholm med möjlighet till hybridarbete.

Vad AcadeMedia kan erbjuda dig

Hos AcadeMedia kommer du att få en omväxlande tjänst i en börsnoterad koncern där nya idéer, förändring och innovation uppmuntras. Du erbjuds en verksamhetsnära roll med ett stort utrymme att påverka och utveckla arbetssätt inom ditt segment. På sikt finns det även goda möjligheter att växa tillsammans med företaget. Vår mission ”Change through Education” genomsyrar hela vår organisation. Vi arbetar för våra elever och för att bidra till positiva och nödvändiga förändringar för både individ och samhället som stort.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Därefter har du ca 2-3 års arbetslivserfarenhet från antingen controlling, revision eller konsultyrket. Du har goda kunskaper i Excel, ett generellt systemkunnande och ett intresse för hur system och BI lösningar kan användas för att underlätta arbetet.

Du som person

Vi ser att du är en analytisk person med en genuin vilja att påverka och bidra med ett affärsmässigt arbetssätt. Du trivs i en roll som innefattar flera olika kontaktytor inom organisationen. Det är viktigt att du kan kommunicera ekonomisk information på ett sätt som är pedagogiskt och anpassat till mottagaren. Du arbetar strukturerat och tar eget ansvar för att driva ditt arbete framåt. Eftersom AcadeMedia verkar inom en föränderlig miljö ser att du är flexibel och öppen för förändringar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt. Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 19 000 medarbetare på våra 730 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Som norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna är vår storlek trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

AcadeMedias grundskolesegment bedriver grundskoleverksamhet samt integrerade förskolor i ett stort antal kommuner i Sverige under varumärkena Innovitaskolorna, Montessori Mondial, Noblaskolorna, Pops Academy, Snitz och Vittra. Segmentet har totalt 79 skolor och 38 integrerade förskolor. Sedan 2016 är AcadeMedia noterat på Nasdaq Stockholm och omsätter cirka 15 miljarder. Läs mer om företaget på www.academedia.se