Landshypotek Bank är en liten bank med en stor uppgift där medarbetarna är avgörande för vår framgång. Vi utgörs av cirka 230 engagerade medarbetare på 19 kontor. Skillnaden mellan vår bank och andra är att här kommer du märka och se effekterna av hur du bidrar till att vi når våra mål. Sedan 1836 har vi finansierat satsningar inom jord- och skogsbruk och för företagande på landsbygden. Banken drivs inte av eget vinstintresse med utdelning till aktieägare utan överskottet delar vi i stället ut till våra jord- och skogsbrukskunder. På så sätt bidrar vi till ett rikare liv i hela landet. Idag erbjuder vi också bolån till husägare utanför storstäderna samt sparande för alla vars hjärtan klappar för en levande landsbygd. Läs mer på: www.landshypotek.se

Vill du ansvara för området affärskontroll på en värderingsdriven, familjär och långsiktig bank? Motiveras du av att ha en nyckelposition i en ekonomi- och finansfunktion med fokus på ledarskap, att skapa värde för verksamheten samt att driva utveckling? Om du dessutom har ett intresse för de gröna näringarna och är duktig på att skapa en kreativ och framåtriktad analys är rollen som Chef Affärskontroll på Landshypotek Bank något för dig!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Rollen som Chef Affärskontroll är strategisk och verksamhetsnära. Ditt ansvar innefattar att leda, agera och fördela arbetet inom affärskontroll. Du kommer att leda ett team om tre medarbetare och du kommer att tillhöra CFO:s ledningsgrupp. 

I dina arbetsuppgifter ingår att upprätthålla och utveckla den finansiella styrmodellen inklusive processer för bland annat planering, budgetering och kapitalplanering samt verktyg för uppföljning. Du kommer säkerställa ändamålsenlig affärsuppföljning och utveckling av densamma, samt vara ansvarig för projektledning och scenariosimulering av IKLU och återhämtningsplan. Utöver att löpande stödja affärschefer med analys, kommer du även att samarbeta med Treasury i frågor rörande internprissättning och finansiering.

Tjänsten är placerad på Landshypotek Banks huvudkontor i centrala Stockholm (Moodgallerian), och du rapporterar till CFO.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Chef Affärskontroll är du som person kreativ, analytisk och en god kommunikatör. Du har ett genuint intresse för ledarskap och har ett förtroendegivande förhållningssätt med förmågan att strategiskt delegera arbetsuppgifter, samtidigt som du inte själv tvekar att kavla upp ärmarna. Vidare är du lösningsorienterad, är nyfiken och motiveras av att driva verksamheten framåt. Slutligen tror vi att du är duktig på att förstå affären och hur delarna bildar helheten.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande med en gedigen erfarenhet inom Business Control. Alternativt har du arbetat som Ekonomichef, inom Treasury eller liknande med en tydlig koppling till affären. Du har tidigare erfarenhet från bankbranschen och har en god förståelse för de underliggande produkter som Landshypotek tillhandahåller. Vidare är du trygg i ditt ledarskap, men behöver inte nödvändigtvis ha haft ett formellt personalansvar tidigare. Du behärskar det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Landshypotek Bank med Prodiem. Urval sker löpande varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att äga rum från mitten på augusti och framåt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!