I den här rollen kommer du att bli en del av ett av Sveriges ledande börsbolag och bli delaktig i Bolidens arbete och dynamik på koncernnivå. Om du lockas av att arbeta i en bred tjänst där du får arbeta nära kontakter på både huvudkontoret och ute i verksamheten är det här en roll för dig! Du kommer dessutom att få möjligheten att utveckla dina kompetenser och kunskaper inom såväl konsolidering som IFRS, samt utifrån egna ambitioner och intressen inom redovisning. Låter det intressant? Då ska du definitivt läsa vidare!  

Vad Boliden kan erbjuda dig

Boliden består av utforskande, kreativa och ansvarsfulla medarbetare som alla jobbar mot samma vision; att bli den mest hållbara och respekterade metalleverantören i världen. Varje karriärresa på Boliden är unik. Det finns möjlighet till kompetensutveckling, att byta spår eller varför inte flytta till en annan del av världen för att nå dina mål? Kulturen på Boliden genomsyras av professionalitet och samarbete. På huvudkontoret är det en respektfull och inkluderande miljö där du kommer att få arbeta nära koncernledning och beslutsfattare. 

Detta söker vi

I rollen som Group Accountant kommer du att bli en viktig del av Group Finance på Boliden. Du kommer tillhöra teamet Group Accounting som idag består av tre personer. Funktionens huvudsakliga ansvar är konsolidering av månads-, kvartals- och årsbokslut för koncernen samt finansiella data till delårsrapporter samt årsredovisning. Funktionen ansvarar även för redovisning och bokslut för Bolidens treasury-verksamhet, där du i din roll kommer att engagera dig i frågor kopplat till treasury och dess tillhörande system. I rollen kommer du att ha flera kontaktytor och samarbeta med övriga funktioner inom Group Finance. 

Rollen är placerad på Bolidens huvudkontor beläget på Klarabergsviadukten i centrala Stockholm. 

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

  • Koncernredovisning
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Superuser för AARO tillsammans med övriga inom Group Accounting
  • Bokslut och analys av Bolidens treasury-verksamhet
  • Utveckla instruktioner, redovisningsmanualer och rutiner
  • Delaktig i budget- och prognosarbete
  • Hålla dig á jour med redovisnings- och rapporteringsfrågor samt IFRS tolkningar
  • Kontinuerlig kontakt med dotterbolag och övriga funktioner på ekonomiavdelningen 

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du några års erfarenhet från revison, redovisning eller koncernredovisning. Du har med fördel granskat större koncerner eller arbetat med redovisning och koncernrapportering antingen på ett huvudkontor eller på ett inrapporterande dotterbolag. Vi ser att du har erfarenhet av arbete med IFRS och en förståelse kopplat till det. Operativ erfarenhet från koncernredovisning och/eller treasuryredovisning ser vi som meriterande. Du har goda kunskaper i Excel och ett intresse för system. Vidare har du goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. 

Du som person

För att lyckas i rollen på Boliden är du en strukturerad person som värdesätter hög kvalité. Du besitter förmågan att arbeta helhetsorienterat samtidigt som du har en förståelse för vikten av detaljer. Du är van att självständigt driva ditt arbete framåt och ta initiativ till förbättringar där du ser dem. För att passa in på Boliden tror vi även att du är en god lagspelare som tycker om att samarbeta med andra då du kommer att ha mycket kontakt med kollegor inom organisationen. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Boliden med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt, tfn 073- 384 23 94 eller Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80. 

Välkommen med din ansökan!

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har ca 6 000 medarbetare och en omsättning på 85 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap. Läs mer om bolaget på https://www.boliden.com/sv