Vill du vara med och driva utveckling och effektivisering av processer inom AcadeMedia och tillsammans med dina kollegor skapa framtidens Group Accounting-funktion? Nu har du chansen att få en mycket stimulerande och utvecklande chefsroll i ett stabilt och expansivt företag med ett mycket viktigt uppdrag. AcadeMedia driver utvecklingen av framtidens utbildning i Sverige och internationellt. Du erbjuds en nyckelroll i koncernen med ansvar för ett team om tre personer som gemensamt hanterar koncernredovisningen för hela koncernen. Ditt team är självgående och besitter stor kunskap inom koncernredovisning och du ges möjlighet att arbeta med processförbättringar och interna projekt kopplat till Group Accounting (IFRS, skatt, digitalisering, förvärv mm).

Vi söker dig som är en naturlig ledare och som har en gedigen grundkompetens inom koncernredovisnings-området men som vill något mer. Din inre motor och vilja att utveckla och göra skillnad i en föränderlig miljö är av stor vikt! Tjänsten är placerad centralt i Stockholm city på AcadeMedias huvudkontor, Adolf Fredriks Kyrkogata 2. Möjlighet till hybridarbete finns.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär bland annat ett övergripande ansvar för koncernens redovisning, skatt, finansiella rapporter, internkontroll, IFRS-frågor, samt kontakt med revisorer. Då avdelningen har ett samordningsansvar för de rapporterande ekonomifunktionerna i respektive land så arbetar du nära dessa. Du kommer även att arbeta nära övriga redovisningschefer inom koncernen.

Med din kompetens och naturliga ledarskapsförmåga är du koncernens nav i redovisningsrelaterade frågor. Vidare ansvarar du för att leda och utveckla Group Accounting-funktionen. Du kommer rapportera till koncernens CFO och sitta i dennes ledningsgrupp. Rollen innefattar:

  • Helhetsansvar för koncernredovisning och rapportering.
  • Äga och projektleda de finansiella delarna av delårsrapporter och årsredovisning.
  • Hantera skatt samt hålla dig a jour inom skattefrågor.
  • Vidareutveckla processer och rapporter för koncernens internkontrollarbete.
  • Delta i förvärvsanalysarbete.
  • Kontakt med revisorer.

Din profil

Du har en akademisk examen inom ekonomi. Vi ser att du har erfarenhet från en liknande roll från ett börsnoterat bolag och är trygg i ovan beskrivna arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper inom IFRS och har ett intresse inom skatteområdet. Du hanterar det engelska och svenska språket i tal och skrift. Du har mycket goda systemkunskaper och är en avancerad Excel-användare. Vi ser gärna att du har ett digitaliseringsintresse.

Som person ser vi att du är en skicklig ledare och har ett genuint engagemang i det du företar dig och att du har förmågan att med ett proaktivt förhållningssätt driva processer framåt utan att tappa helheten. För att lyckas i rollen behöver du även en god kommunikativ förmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga som mynnar ut i viljan till att bygga goda relationer både internt och externt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 alternativt Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 19 000 medarbetare på våra 730 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Som norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna är vår storlek trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Sedan 2016 är AcadeMedia noterat på Nasdaq Stockholm och omsätter cirka 15 miljarder. Läs mer om företaget på www.academedia.se