Strängbetong är Sveriges ledande stombyggsföretag och vår vision är att skapa de vackraste, mest innovativa och hållbara samhällsmiljöerna i Sverige. Vi bygger allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Strängbetong har idag sju produktionsenheter och elva kontor runtom i Sverige. Med sina 950 medarbetare har Strängbetong en årlig produktion om ca 500 000 ton betongelement och omsätter ca 2,4 miljarder SEK. Huvudkontoret finns i Stockholm. Strängbetong ingår i Consoliskoncernen som har 8 100 anställda och omsätter ca 1, 3 miljarder Euro. Läs mer på www.strangbetong.se

Är du intresserad av en Redovisningschefsroll med fokus på ledarskap, operativt arbete och digitalisering? Lockas du av att komma till ett bolag där det händer mycket och där du har en drivande roll i att effektivisera och utveckla redovisningsfunktionen? Då ska du definitivt söka rollen som Redovisningschef på Strängbetong!

Detta söker vi

I rollen som Redovisningschef kommer du att ansvara för och leda ett team om tio medarbetare. Teamet ansvarar för AP, AR samt redovisning och rapportering för Strängbetong och ett dotterbolag. Du kommer att arbeta med kvalificerad redovisning och även ha det övergripande ansvaret för att kvalitetssäkra att teamet levererar en högkvalitativ redovisning och rapportering. I rollen ingår att kontinuerligt arbeta med att effektivisera och förbättra processer och rutiner, och då med ett digitalt fokus.

Du kommer att tillhöra Strängbetongs ekonomiavdelning och rapportera till CFO. Du kommer att arbeta nära ditt team men även ha mycket kontakt med koncernekonomi, Financial Controllers och Business Controllers. Det är en bred roll och passar dig som har lätt för att förstå och ett intresse för kopplingen mellan verksamheten och redovisningen.

Placering är på Strängbetongs trevliga huvudkontor i Frösundport, Stockholm. En majoritet av personalen inom finans arbetar dagligen på kontoret vilket ger energi och teamkänsla.

Dina arbetsuppgifter

Som Redovisningschef kommer du arbeta brett men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ansvar för koordinering och kvalitetssäkring av månads- och årsbokslut
  • Årsredovisningar och inkomstdeklarationer
  • Leda och utveckla redovisningsgruppen bestående av tio medarbetare
  • Säkerställa korrekt hantering av moms och skatter
  • Bokslutsrapportering till moderbolaget
  • Hålla sig ajour med förändringar inom redovisnings-, regelverk- och skatteområdet
  • Etablera och upprätthålla effektiva interna rutiner samt god intern kontroll
  • System- och processutveckling
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi i kombination med erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Erfarenhet av revision är meriterande. En dokumenterad erfarenhet av ledarskap och ett gediget intresse, ser vi som en självklarhet. Vidare har du ett intresse för system och ser systemstöd som det självklara verktyget för att effektivisera och förbättra ditt arbete.

Du som person

För att trivas i den här tjänsten som Redovisningschef ser vi att du är trygg i din redovisningskompetens, du är en person som ser till att saker och ting blir gjorda samt tar ett tydligt ägarskap och kan fördela arbetsuppgifter. Att leverera med kvalité är en självklarhet för dig och du ser till att ha en god struktur i ditt arbete.

Då tjänsten bygger på samarbete med såväl kollegor inom teamet som med andra avdelningar, fäster vi vikt vid din kommunikativa förmåga och att du har lätt för att skapa förtroende. Vidare trivs du med att arbeta i en omväxlande och föränderlig miljö och har ett ledarskapsfokus där du motiveras av att stötta och utveckla dina kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Strängbetong med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp, tfn 070 916 39 18 eller Anna Abrahamsson, tfn 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!