Lockas du av att få ett helhetsansvar för redovisningen av ett medelstort och stabilt bolag i en stor koncern? Vill du arbeta på ett mycket trevligt bolag i Täby där produktionen ligger vägg i vägg med kontoret? Och trivs du i en självständig roll där du kan bidra men också växa? Då kan rollen som Redovisningsansvarig på Certex vara något för dig!

Certex Svenska AB är en del av Axel Johnson International som är en del av Axel Johnson-koncernen. Axel Johnson International omsätter närmare 13 miljarder SEK och finns representerade globalt.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som Redovisningsansvarig kommer du att ansvara för redovisningen och den finansiella rapporteringen av Certex Svenska AB. I rollen kommer du arbeta högt och lågt där du agerar som ett nära bollplank gällande redovisningsfrågor mot verksamheten. Du kommer även arbeta med att forma och förbättra befintliga rutiner och processer. Till din hjälp kommer du att ha två ekonomiassistenter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a att vara följande:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Skattedeklarationer
  • Årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Intern och extern rapportering
  • Avstämningar och löpande redovisning
  • Uppföljning och analys efter bokslut
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Delaktig i hållbarhetsrapportering
  • Driva och delta i förbättringsprojekt

I rollen tillhör du ett team på fyra personer och rapporterar till CFO. Placering är på Certex huvudkontor i Täby, där du blir en del av ett energifyllt gäng som värderar glädje och gemenskap på arbetet!

Din profil

Du har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi. Troligtvis arbetar du i en liknande roll idag, alternativt som redovisningskonsult eller redovisningsekonom. Det viktigaste är att du har ett stort redovisningsintresse och att du är trygg i kvalificerad redovisning. Då Certex har lagerverksamhet ser vi det som meriterande att du arbetat i en liknande kontext. Vi förutsätter att du har ett systemintresse och är van att arbeta i diverse ekonomisystem.

Du som person

För att lyckas i rollen Redovisningsansvarig på Certex är du självständig i din roll och har förmågan att se möjligheter till förbättring. Du håller hög kvalitet på ditt arbete och är en strukturerad person med sinne för detaljer. Då du kommer ha en central roll med flera kontaktytor ser vi att du är lyhörd mot din omgivning och besitter en god kommunikativ förmåga. Du motiveras av att arbeta i team och tror på att laganda är vägen framåt!

Ansökan

Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. I denna rekrytering samarbetar Certex Svenska AB med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80 eller Filippa Gernandt, tfn 073-384 23 94. 

Välkommen med din ansökan! 

Certex Svenska AB är en av Sveriges ledande leverantör av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. Bolaget omsätter cirka 220 miljoner SEK med drygt 85 anställda. Vi finns representerade på lokala försäljningskontor i Stockholm, Göteborg och Malmö, och säljare runt om i Sverige. Certex Svenska AB har en lång historia på den svenska marknaden och grundades redan 1904. Sedan 2007 är Certex en del av Axel Johnson International och affärsområdet Lifting Solutions.