Till ett mindre noterat green-tech bolag i tillväxt söker vi omgående en interim CFO. Bolaget både tillverkar och tillhandahåller tjänster inom sitt område. Huvudkontoret ligger i Sverige men har även verksamhet internationellt. Uppdraget är på heltid där du förväntas vara på plats på huvudkontoret 3 dagar i veckan (möjlighet till övernattning finns)

Om rollen

I rollen som interim CFO förväntas du ta helhetsansvaret för kommande kvartalsrapportering och årsbokslut samt stötta vd och övrig ledning i ekonomiska frågeställningar.

Vi söker dig med erfarenhet från tillverkande bolag där du, utöver sedvanlig finansiell kunskap, har mycket god förståelse för lager- och projektredovisning. Erfarenhet av tjänsteförsäljning är också önskvärt. Rollen som interim CFO kräver ett proaktivt och framåtblickande förhållningssätt. Erfarenhet från noterad verksamhet väger tungt, men är ej ett krav.

Din profil

Du har relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning inom finans. Du är van att arbeta självständigt och har en tydligt pedagogisk och kommunikativ ådra. Vi söker dig som känner dig trygg i att tillfälligt axla rollen som CFO i en noterad verksamhet. Det finns redovisningskompetens på plats, men vi ser gärna att du har förståelse för enklare koncernredovisning samt vad som krävs i form av rapportering för en noterad verksamhet. I rollen har du direkt personalansvar för 3 personer.

Ansökan

I detta uppdrag samarbetar bolaget med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 0709-169400 eller per.wreding@prodiem.se

Välkommen med din ansökan!

Prodiem Executive är specialiserade på rekrytering och uthyrning av CFO och andra strategiska chefer inom finance. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå. www.prodiem.se/executive