Vi söker just nu en affärsorienterad och driven controller som är ute efter nästa utmaning i en växande internationell organisation. Arbetar du idag som revisor och tilltalas av en roll där du får arbeta brett inom controlling? Hos Klintberg & Way får du möjlighet att axla en bred och innovativ roll som innebär stora möjligheter till utveckling och utväxling av ny kunskap tillsammans med passionerade och engagerade medarbetare!

I rollen som Group Controller får du en central roll inom en dynamisk organisation och blir ett affärsnära stöd till verksamheten. Du arbetar brett och kommer dels agera bollplank mot verksamheten i frågor avseende budget, prognos, och diverse pågående projekt kopplat till expansion och effektivisering, dels stötta redovisningsfunktionen med delar av bokslut och rapporteringsprocessen. I rollen arbetar du i med fokus på verksamhetsgrenarna Reservdelar (KW Parts) och Bilimport (KW Auto) och du rapporterar direkt till CFO vilket ställer krav på relevans, kvalitet och leveransprecision. I rollen kommer du att arbeta tätt tillsammans med Redovisningschef samt övriga intressenter inom verksamheten. Rollen är placerad i trevliga lokaler i Kista.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Uppföljning och analys av verksamheten utifrån budget och nyckeltal
  • Tillsammans med CFO driva budget- och prognosarbetet
  • Förvaltning och optimering av bolagets kassaflöde
  • Dialog med säljare avseende prissättning
  • Stötta redovisningsgruppen månatligen i vissa bokslutsfrågor och rapportering
  • Behjälplig med Årsredovisningar och deklarationer inom affärsområdet
  • Bistå med ad-hoc analyser, utredningar och löpande utvecklingsprojekt
  • Bistå och representera ekonomi i diverse projekt

Vem är du?

För att trivas i rollen som Controller har du god analytisk förmåga, är uthållig och motiveras av att underlätta och förbättra arbetsprocesser. Du är strukturerad i ditt arbete och ser till att leverera med god kvalité. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du är kommunikativ med förmåga att förmedla finansiell information på ett lättförståeligt sätt. För att passa i rollen och på bolaget så bör du trivas i en dynamisk miljö med korta beslutsvägar och där du får möjlighet att påverka.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi. Vi tror att du har ca 2-3 års arbetslivserfarenhet och troligtvis arbetar du idag som revisor alternativt i en liknande roll. Vi ser även att du är flytande i engelska och svenska, i såväl tal som skrift. Som controller på Klintberg & Way är det viktigt att du har ett stort systemintresse då du kommer att arbeta i flertalet olika system samt att du har en god förmåga att sätta dig in i systemfrågor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Klintberg & Way med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 alternativt Jakob Altensten på tfn 073-344 51 80

Välkommen med din ansökan!

Klintberg & Way Group AB (som ingår i Anders Hedin Group) är generalagent och samarbetspartner för högkvalitativa och välrenommerade varumärken inom fordonsindustrin. Klintberg & Way Group AB är moderföretag för en koncern idag innehållande 17 bolag (18 från 1 januari 2022). Bolagen drivs i tre underkoncerner, eller 3 affärsområden;

KW Parts Group är Europas största grossist av reservdelar och tillbehör till amerikanska bilar. Vi verkar på den europeiska marknaden i 37 olika länder. KW Parts Group har bolag och lager i Sverige, Tyskland, Belgien och Norge.

KW Auto Grop är sedan oktober 2017 officiell importör av Dodge personbilar och RAM pickuper för hela Europa och bolaget har efter en mycket utmanande start nu nått lönsamhet och är redo för fortsatt expansion. KW Auto Group har bolag i Sverige, Tyskland och Schweiz.

KW Tires Group bedriver grossisverksamhet av Däck i Sverige och har idag 3 operativa bolag och två icke aktiva bolag: KW Wheels AB producerar och säljer kompletta hjul till framför allt bilhandeln i Sverige. DAWA Däck AB är generalagent i Sverige för däckmärkena Kumho, Sonar och Nankang. ProImp AB är generalagent i Sverige för bla däckmärkena Cooper Tires och Avon, samt fälgfabrikaten Mickey Tompson, Kenda och BriBos.

Läs mer om företaget på https://klintbergway.com/