Till Storytel söker vi en Redovisningschef som vill ansvara för redovisningsprocessen på ett internationellt contentföretag som präglas av kreativitet, engagemang och tillväxt. I rollen som Redovisningschef kommer du att ha ett kvalitetssäkrande ansvar samt tillsammans med övriga financeorganisationen driva utvecklingsarbete inom redovisningsområdet.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som Redovisningschef ansvarar du för ett team om 8 fastanställda som hanterar redovisningen för den nordiska verksamheten. Du kommer att leda, fördela och koordinera arbetet med den löpande redovisningen samt bokslutsarbetet inklusive planering och säkerställande av processer. Storytel befinner sig i en expansiv fas och det ställer höga krav på både utvecklingsarbete och processförbättringar. Att leda och coacha medarbetare är en central del av ansvaret.

Du kommer att ingå i ledningsgrupp tillsammans med Head of Finance, samt ansvariga för Financial Control & Group Accounting, System & Process Support och Internal Control & Tax. Du rapporterar till Head of Finance och tjänsten är placerad på Riddarholmen i Stockholm med möjlighet till hybridarbete.

Vem är du?

Intresse för redovisning, ledarskap och utvecklingsarbete ser vi som givet för att lyckas och trivas i rollen. Du har en förmåga att anpassa dig till nya förutsättningar och är trygg i ditt ledarskap samt att driva både utveckling av medarbetare och processer i det perspektivet. Du tar ett stort ägarskap för ditt ansvarsområde och är en produktiv person som ser till att saker och ting genomförs.

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning och en god helhetsförståelse för flöden och processer. Erfarenhet av ledarskap är ett krav, företrädesvis i en större internationell miljö.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Storytel med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72, eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn. 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

Storytel är en av världens största prenumerationstjänster för streaming av ljud- och e-böcker, och erbjuder över 700 000 titlar globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, med hjälp av fantastiska stories som kan delas och upplevas av vem som helst – var som helst och när som helst. Storytel verkar på över 25 marknader runt om i världen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Läs mer om hur det är att arbeta på Storytel på https://jobs.storytel.com/pages/inside-storytel