Chiesi Group är ett internationellt företag, med huvudkontor i Parma, Italien. Med en omsättning på ca 2,5 miljarder euro för Chiesi Group är vi bland de 50 största läkemedelsföretagen i världen. Chiesi utvecklar och distribuerar läkemedel i fler än 100 länder och har 30 internationella bolag. Idag är Chiesi ett av världens ledande läkemedelsbolag inom det respiratoriska området och bedriver även verksamhet inom neonatologi, sällsynta sjukdomar och specialistvård. Chiesi har ett starkt hållbarhetsfokus för all vår verksamhet och är sedan 2019 ett B Corp-certifierat bolag. Chiesi är även etablerat i Norden med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Chiesi Norden har en personalstyrka på ca 100 medarbetare, inkluderat en forskningsenhet, och befinner sig i en stark tillväxtfas. Chiesi Pharma AB blev nyligen återcertifierade som Great Place to Work samt utsedd till en av Sveriges bösta arbetsplatser i kategorin medelstora företag.

Läs mer på www.chiesipharma.se

Lockas du av att arbeta i en entreprenöriell organisation som är en del av ett familjeägt, forskningsdrivet och globalt bolag? Vill du ta nästa steg i din karriär i en bred och lärorik roll på ett bolag som är inne i en tillväxtfas? Chiesi söker nu en Financial Controller till sitt kontor i centrala Stockholm. Här får du chansen att tillhöra ett företag som värnar om sin omvärld med fokus på forskning, innovation och hållbarhet. 

Din uppgift och dina ansvarsområden

Vi söker dig som vill tillhöra en organisation med starkt engagemang, stolthet och långsiktigt tänkande. Som Financial Controller kommer du att arbeta brett i en nordisk roll med fokus på analys, uppföljning och rapportering. Rollen innebär också arbete med interna projekt samt att ha ett nära samarbete med olika verksamhetschefer med fokus på kostnader. Du kommer även ges möjlighet att få ett helhetsansvar (hela P&L) för ett mindre affärsområde. Som Financial Controller rapporterar du till Business Control Manager som du även kommer ha ett nära samarbete med och stötta i budgetprocess, prognos och lageruppföljning. Chiesi har sitt kontor på Klara Norra kyrkogata i Stockholm.

Som Financial Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att innefatta:

  • Rapportering till huvudkontoret
  • Analys, budget och prognos
  • Kvalitetssäkra och kravställning på bokslut och årsredovisning
  • Utveckla och förbättra rutiner och arbetssätt inom ekonomiområdet
  • Driva interna projekt

Vem är du?

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Vi tror att du idag arbetar inom revision, redovisning eller financial control och har gjort det i ca. 3–5 år. Då tjänsten innehåller flera internationella kontaktytor är det ett krav att du är flytande i engelska, i tal och skrift. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel. Har du erfarenhet av producerande bolag, samt SAP är det meriterande.

Som person är du duktig på att driva dina egna projekt från start till mål och ser dig själv som en ”doer”. Du har förmågan att se helheten och tänka strategiskt, samtidigt som du är kvalitetsmedveten då branschen du kommer verka i är starkt reglerad. Då du kommer ha många kontaktytor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är service minded och är bra på att kommunicera på ett pedagogiskt sätt. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Chiesi med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!