Till Storytel söker vi en Head of Finance som vill arbeta i en roll med fokus på ledarskap och förbättringsarbete. Du ges i rollen möjlighet att arbeta på ett internationellt contentföretag som präglas av kreativitet, engagemang och tillväxt. I rollen som Head of Finance kommer du att göra tydlig skillnad genom att kontinuerligt arbeta med utveckling av processer, rutiner och arbetssätt.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som Head of Finance innehar du en nyckelposition i verksamheten och du kommer att ha ett övergripande ansvar för redovisningen och den finansiella rapporteringen, samt komma med strategiska inspel kring hur verksamheten kan utvecklas. Du kommer initiera och driva projekt för förbättring, samt hålla dig à jour med förändringar inom redovisningsområdet. Du kommer arbeta strategiskt tillsammans med CFO och Business Control och hitta synergier er emellan.

Rollen innebär ledning, stöttning och coachning av din funktion som totalt består av ca 25 medarbetare. Du kommer ha fyra direktrapporterande från Accounting, Financial Control & Group Accounting, System & Process Support och Internal Control & Tax. Du rapporterar till CFO och tjänsten är placerad på Riddarholmen i Stockholm med möjlighet till hybridarbete.

Vem är du?

Du har tidigare haft personalansvar och är trygg i din roll som ledare med ett genuint intresse för ledarskapsfrågor. Att anpassa dig till förändringar är något du är duktig på och du trivs i en miljö där problemlösning kommer att vara en viktig uppgift. Att strukturera upp en process eller ett arbetssätt är både en erfarenhet och en förmåga som du har, men du är inte själv beroende av givna strukturer för att kunna utföra ett bra jobb. Du tar ett stort ägarskap för ditt ansvarsområde och är en produktiv person som ser till att saker och ting genomförs

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi. Efter studierna har du minst 10 års relevant erfarenhet. Du har tidigare arbetat i ett börsnoterat bolag och har därmed kunskaper inom IFRS och förståelse för internkontrollsprocesser. Vidare har du gedigna redovisningskunskaper och kan dra slutsatser utifrån en konsoliderad nivå. Slutligen ser vi också att du har erfarenhet från ett medelstort till stort bolag.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Storytel med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72, eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn. 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

Storytel är en av världens största prenumerationstjänster för streaming av ljud- och e-böcker, och erbjuder över 700 000 titlar globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, med hjälp av fantastiska stories som kan delas och upplevas av vem som helst – var som helst och när som helst. Storytel verkar på över 25 marknader runt om i världen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Läs mer om hur det är att arbeta på Storytel på https://jobs.storytel.com/pages/inside-storytel