Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Securitas har kunder av alla storlekar, inom många olika branscher och kundsegment. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, teknik- och säkerhetslösningar, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 345 000 medarbetare skillnad. Securitas är börsnoterat i Large Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.securitas.com 

Vill du få möjligheten att utvecklas i ett av Sveriges största multinationella företag? Vill du bli en del av ett stort, kompetent och engagerat Group Reporting team? Lockas du av att komma till en roll där du får kombinera din erfarenhet av redovisning med ditt intresse för system? Då ska du definitivt söka rollen som Systemekonom på Securitas.

Vad Securitas erbjuder dig

Du kommer tillhöra Group Reporting teamet som kommer att bestå av 9 medarbetare med lång och gedigen erfarenhet inom koncernredovisning, varav två är inriktade mot koncernredovisningssystemet HFM. Du kommer till ett team med bra sammanhållning och som delar kunskap med varandra. Teamet ansvarar för konsolideringen av den operativa rapporteringen och den kvartalsvisa externa finansiella rapporteringen. I rollen som Systemekonom kommer du under bokslutsperioderna att vara delaktig i konsolideringsarbetet samt agera support till teamet. Du kommer även att arbeta med systemförvaltning för koncernredovisningssystemet, framför allt under perioderna mellan boksluten. Securitas är ett förvärvsintensivt bolag, vilket medför att arbetsuppgifter och arbetsfördelningen inom teamet förändras vid behov. Det innebär i sin tur att du kommer få möjlighet att utvecklas inom flera områden.

Dina arbetsuppgifter

Dina primära arbetsuppgifter är:

  • Arbeta med konsolidering, analys av rapportering, kvartalsrapporter samt årsredovisning
  • Koncerninterna mellanhavanden i månads- och kvartalsboksluten
  • Månatliga uppdateringar av rapporter och rapportpaket samt distribution av dessa
  • Byggnation av nya rapporter och rapportpaket i HFM
  • Hantera valutakurser i systemet
  • Vara användarsupport för HFM och Excelkopplingen till HFM för systemanvändarna inom koncernen
  • Testa systemförändringar och arbeta med löpande uppgraderingar av systemet
  • På längre sikt kommer du vara delaktig i diverse projekt, t.ex. implementering av ett nytt koncernredovisningssystem

Vem är du?

För att trivas i rollen som Systemekonom har du god analytisk förmåga, är uthållig och motiveras av att underlätta och förbättra arbetsprocesser. Du är strukturerad i ditt arbete och ser till att leverera med god kvalité. Rollen bygger på samarbete med såväl kollegor inom teamet som med dotterbolagen i koncernen därför fäster vi stor vikt vid din kommunikativa förmåga. Vidare är du prestigelös och har inga problem att arbeta såväl högt som lågt.

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och/eller systemvetenskap. Du har därefter något års praktisk erfarenhet inom redovisning med fördel inriktat mot system. Du har enklare förståelse för redovisning men ett stort intresse för system. Vidare har du goda kunskaper inom Excel och är räds inte för att arbeta i en internationell kontext, där du dagligen kommer använda engelska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Securitas AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!