Vill du arbeta i en bred roll inom redovisning, med inslag av såväl controlling- som administrativa treasuryuppgifter? Vill du trivas på jobbet och vara en del av ett härligt och kompetent team som du kan lära av? Då har du här en unik möjlighet att få komma in i en koncernfunktion där du inte behöver kunna allt sen tidigare, utan du får möjlighet att faktiskt lära dig nya saker på plats! Och vill du göra detta i en börsnoterad och internationell koncern? Då kan definitivt rollen som Moderbolagsekonom på Proact vara något för dig!

Detta söker vi

Proact söker nu en Moderbolagsekonom som kommer att tillhöra koncernfunktionens Finance-team, som idag består av sex personer och leds av CFO. Du kommer att arbeta nära Head of Group Accounting, som du även rapporterar till.

Du kommer ansvara för redovisningen och rapporteringen av moderbolaget Proact IT Group AB och finansbolaget Proact Finance AB. Du kommer vidare att få möjligheten till att arbeta med budget samt prognos för dina bolag samt även arbeta med administrativa uppgifter för cash-pool, lån och kassaflödesuppföljningar.

Du kommer att ha mycket kontakter i din roll och utöver samarbetet med dina närmsta kollegor inom Group Accounting kommer du även ha kontakt och supportera dotterbolagen, Group Business Control samt CFO.

Proact kommer inom kort att flytta till fräscha lokaler i Frösundavik. På Proact trivs man och du kommer in i ett bolag med medarbetare som besitter ett stort kunnande och som välkomnar dig som vill delta i deras fortsatta utveckling. Vill du bli en del av ett bolag där din delaktighet och nyfikenhet till utveckling välkomnas så tveka inte att söka denna tjänst!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen arbeta med följande arbetsuppgifter:

  • Löpande redovisning och avstämning av interna transaktioner
  • Internfakturering
  • Hantering av leasingavtal
  • Momsrapportering
  • Intern och extern rapportering
  • Bokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Intern kontroll
  • Budget och prognos
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Administrativa uppgifter för bl a cash-pool, lån, kassaflöden
  • Kassaflödesanalyser

Du förväntas hålla dig à jour med förändringar inom redovisningsprinciper och ha viljan att kontinuerligt arbeta med utveckling och effektivisering av rådande rutiner och processer.

Din profil

Du har troligen en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och kan idag arbeta som redovisningskonsult eller redovisningsekonom. Att du har erfarenhet av en internationell miljö och en god systemvana samt ett systemintresse är något vi lägger vikt vid. Har du erfarenhet av Navision och Cognos Controller, är detta meriterande då Proact arbetar i dessa system.

Du behärskar det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift då koncernspråket är engelska.

Du som person

För att trivas och bli framgångsrik i denna breda roll, så är du en enkel och prestigelös person som initierar och tar ett stort ägarskap för dina arbetsuppgifter. Att du är noggrann och vill leverera med hög kvalité är en självklarhet. Du är en positiv och nyfiken person som verkligen vill lära nytt och vill vara med och bidra till den goda stämning och framåtanda som finns i organisationen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Proact med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 eller Anna Abrahamsson på tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Proact är Europas ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster. Genom att leverera flexibla, tillgängliga och säkra IT-tjänster skapar Proact verksamhetsnytta som hjälper företag och myndigheter att minska risken och sänka kostnaderna, samtidigt som det ökar rörligheten, produktiviteten och effektiviteten. Proact-koncernen har fler än 1 200 anställda med verksamhet i 13 länder i Europa och i USA. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT.

Läs mer om företaget på www.proact.se