Nu har du chansen att få vara med på en exceptionell resa och vara med från början i ett företags utveckling, på riktigt! En spännande möjlighet i en koncern med stor potential som bidrar till ett friskare samhälle.

Nu ska PMG anställa sin första Business Controller för koncernen med placering i Stockholm. Du får möjlighet att komma in tidigt och skapa strukturer och processer inom Business Control tillsammans med CFO och VD, bl.a. för att stödja en framtida tillväxt genom förvärv. Vi letar efter dig som vill axla ett helhetsansvar för Business Control och här ges du möjlighet att påverka och direkt bidra till bolagets framgång genom att initiera och ta ansvar för uppbyggnad och kontinuerliga förbättringar för att säkerställa kvalitet, lönsamhet och tillväxt. Rollen kommer att innebära både utvecklings- och operativt arbete i ett företag som står för högt engagemang, kvalitet och hälsa.

Detta söker vi

Som Business Controller arbetar du både med koncernövergripande och landspecifika aktiviteter (fnv Sverige och Norge). Du kommer att tillsammans med företagets CFO utveckla och bygga Business Controlling processer för koncernen. Du arbetar med affärs- och resultatuppföljning samt analys av både finansiell data och KPI:er för att stödja affärsverksamheten. Andra ansvarsområden är prognos och budget samt affärsstöd till ledningen. Du arbetar kontinuerligt med ett förbättrings- och utvecklingsarbete för att effektivisera processer, arbetsmetoder, verktyg och BI-system (Power BI). Vidare kommer du även vara en viktig stödfunktion inom ditt område till marknad och IT.

Du kommer att arbeta i en verksamhetsnära roll med både operativa och strategiska frågor. Du kommer att delta i utvecklingen av ekonomistyrning samt utvecklingen av controllerfunktionen i stort. Tjänsten är bred och omväxlande, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Intäkts – och kostnadsuppföljning 
  • Framtagning och uppföljning av operativa och finansiella KPI:er.
  • Managementrapportering.
  • Analys av månadsbokslut.
  • Proaktivt identifiera samt föreslå aktiviteter och åtgärder som ökar PMG´s lönsamhet.
  • Stötta och vara ett ekonomiskt bollplank mot landschefer och Brand Managers.
  • Analys och uppföljning av synergier och best practice mellan länder och brands.
  • Analys av nya affärsmöjligheter (t ex förvärv och öppning av nya kliniker) samt vara delaktig vid integration av förvärv.               
  • Delaktig i att utveckla metoder, beslutsmodeller och analysmodeller. 
  • Budget och prognosarbete.
  • Systemansvarig för Power BI och kommer att tillsammans med CFO bygga upp rapporteringen i systemet.
  • Ad-hoc analyser.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 2-3 års arbetslivserfarenhet inom Business Control eller som konsult inom Big4. Vidare har du en fallenhet och intresse för system och mycket goda kunskaper i Excel. Om du har erfarenhet av en kedjeverksamhet och/eller Power BI tidigare är detta en fördel men inget krav likaså erfarenhet från ett företag under tillväxt.

Du som person

För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du är en engagerad och nyfiken person som motiveras av att åstadkomma resultat. Du gillar att ta eget ansvar och har förmågan att ta egna initiativ och självständigt driva arbetet framåt. Vidare vill vi att du trivs med att ha många kontaktytor och att arbeta i team.

Du trivs med att verka i en föränderlig miljö och med att kunna påverka och bidra med din kompetens och personlighet. Givetvis har du ett analytiskt och affärsmässigt tänk och lätt för att växla mellan helhetsperspektiv och detaljnivå. Att du har ett pedagogiskt sätt och förmågan kommunicera resultat och analyser till olika typer av mottagare är av vikt för rollen.

PMG har nyligen etablerat ett huvudkontor i Stockholms innerstad och det finns möjlighet att ha ett flexibelt arbetssätt både från kontoret och på distans. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar PMG med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 eller Viktoria Simmingsköld på 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan och att vara med på resan!

Physical Medicine Group (PMG) bildades 2020 för att bygga den europeiska ledaren inom manuell medicin. I dagsläget finns PMG i Norge och Sverige med mer än 110 kliniker och över 500 naprapater, kiropraktorer, fysioterapeuter med flera, och den årliga omsättningen uppgår till ca 500 MSEK. Våra välutbildade terapeuter genomför mer än 700 000 muskel- och ledbehandlingar årligen. Starka varumärken som ingår i PMG är idag; Klinikk for Alle, Naprapatlandslaget, Muskelcentrum, The Clinic och Eureka. Läs mer på www.physicalmedicine.se.

”Every day we perform almost 3000 treatments, and every day we try to do it just a little bit better than yesterday”.