Är du en erfaren och skicklig kreditanalytiker som vill utvecklas i din roll på en arbetsplats där du får arbeta nära affären och samtidigt bidra till att öka svensk export? Vill du komma till en internationell och dynamisk organisation där du får vara med och påverka? Om du dessutom vill arbeta med kreditanalys i nära samarbete med beslutsfattare och kollegor är detta rollen för dig!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som kreditanalytiker inom Företagsanalys ansvarar du för en egen portfölj av motparter, vilka du löpande följer och analyserar, i syfte att säkerställa att SEK alltid har en aktuell uppfattning om företagens kreditriskprofil. Ditt portföljansvar innebär ofta också ett ansvar för en eller flera specifika branscher som du kontinuerligt bevakar och fördjupar dig inom. Du deltar aktivt under hela affärsprocessen och arbetar nära såväl kundansvariga som beslutsfattare. Du tar aktivt ställning till kreditpropåer, och föredragning av dina analyser till olika beslutsinstanser sker såväl skriftligt som muntligt. Ofta deltar du även vid möten med våra kunder. Då SEK har ett globalt arbetsfält innebär detta ibland längre resor.

Utöver ditt eget portföljansvar förväntas du som kreditanalytiker på Företagsanalys även engagera dig i generell analys av marknadshändelser och den globala ekonomiska utvecklingen. Du deltar löpande i olika interna analys- och kreditrelaterade utvecklingsaktiviteter/projekt, vilka du driver på egen hand eller i samarbete med kollegor inom såväl som utanför gruppen.

Arbetet sker med stor frihet under eget ansvar.

Vem är du?

Vi värdesätter ett genuint intresse för ekonomi, företagande och exportnäringen samt erfarenhet av kreditgivning till stora såväl som medelstora företag. Vi söker dig som är en skicklig och erfaren analytiker med hög personlig integritet och bra samarbetsförmåga. Vi tror därför att du bland annat har;

  • en akademisk examen eller motsvarande kunskaper/erfarenhet inom (internationell) företagsekonomi och finansiering.
  • flera års erfarenhet av kreditbedömning i företagsaffärer från bank- eller finansieringsverksamhet
  • erfarenhet av affärs- och kundnära arbete samt strukturering av lån
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska och du kommunicerar tydligt och koncist i såväl tal som skrift.
  • ett strukturerat och analytiskt förhållningssätt
  • lätt för att skapa relationer, samarbeta och kommunicera med kunder såväl som med kollegor och beslutsfattare
  • ett lösningsorienterat förhållningssätt och förmåga att självständigt planera och prioritera ditt arbete – även under tidspress.
  • en personlighet som karaktäriseras av prestigelöshet, nyfikenhet, integritet, noggrannhet och ambition.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SEK med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt bolag som på kommersiella och hållbara grunder finansierar exportföretag, deras underleverantörer och internationella köpare av svenska varor och tjänster. Finansiering från SEK ger företagen möjlighet att växa och bidrar till jobb och tillväxt i Sverige. SEK bidrar även till industrins omställning för att minska klimatutsläppen.

Under 2021 lånade SEK ut 77 miljarder kronor i nyutlåning. För att kunna låna ut pengar lånar SEK upp genom olika instrument på flera geografiska marknader och vänder sig till både institutionella och privata investerare. På SEK omges du av kollegor med bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här tror vi på laget framför jaget och att de bästa lösningarna nås genom samarbete. Vi är professionella, gör det svåra enkelt och bygger hållbara relationer för att svenska företag ska bli mer konkurrenskraftiga och vinna fler exportaffärer. Detta kombineras med spännande internationella miljöer då våra kunder finns i 60 länder. På SEK får du följa med på en förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där din kompetens tas till vara. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se