Arbetar du med redovisning och vill ta nästa steg i din karriär inom en entreprenöriell global koncern som just nu är inne i en kraftig tillväxtfas? Olink Proteomics söker dig som är driven och som lockas av att arbeta i ett högt tempo i en koordinerande roll. På Olink Proteomics har du chansen att bli en del av ett företag inom bio-tech som med sin teknologi bidrar till att utveckla vård och forskning med syftet att rädda människoliv! Låter detta som en lockande möjlighet så skicka din ansökan idag!

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Accounting Controller kommer du att få ett övergripande ansvar för redovisningen av de svenska bolagen inom Olink Proteomics. Du kommer att arbeta med redovisning från ax till limpa, från löpande redovisning till bokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration. Förutom traditionella arbetsuppgifter kommer du ha en viktig roll i effektiviserings- och utvecklingsprojekt som är en följd av den tillväxtfas som Olink Proteomics just nu är inne i.

I tjänsten kommer du att bli en del av redovisningsteamet på sex personer (två Accounting Controllers och fyra Accounting Assistants). Du kommer bli en del av ett fantastiskt och engagerat gäng som värdesätter samarbete, kvalité och att ha kul på jobbet. Tjänsten är placerad på Olink Proteomics huvudkontor beläget i Uppsala, där man erbjuder flexibla arbetstider som gör det möjligt för dig att arbeta vissa dagar hemifrån.  

Sammanfattningsvis kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat att vara följande:

  • Månadsbokslut och bokslutsavstämningar
  • Upprätta årsredovisningar enligt K3
  • Moms- och skatteberäkningar
  • Löpande bokföring (främst AP flödet)
  • Supportera organisationen kring redovisning och ekonomirelaterade frågor
  • Utveckla processer, rutiner och system
  • Ansvaring för SOX kontroller (AP relaterade)
  • Delta i projekt och utföra ad hoc uppgifter

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du en målorienterad person som är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Att ta ansvar är något som du är van vid och du ser dig själv som en typisk ”doer” där du har förmågan att identifiera vad som behöver göras. Samtidigt är du en lagspelare som stöttar och trivs i samarbetet med dina kollegor. Vidare har du förmågan att ta initiativ till förbättringsförslag för att effektivisera processer och rutiner, vilket du välkomnas göra på Olink Proteomics.   

Du har en relevant utbildning inom ekonomi och har därefter ett antal års erfarenhet inom redovisning. Troligtvis arbetar du idag som redovisningskonsult på en byrå eller som redovisningsekonom. Det är meriterande om du har erfarenhet från ett tillväxtbolag eller ett bolag med tillverkande verksamhet. Du är en systemintresserad person som ser system som det självklara verktyget för att effektivisera arbetet. Då du kommer att ha kontakter internationellt behärskar du både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Olink Proteomics med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Linnea Svensson, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Proteiners avgörande roll för att förstå mänsklig biologi har varit känd i många decennier men tekniska begränsningar försvårade en omfattande undersökning av det enorma antalet proteiner som kan vara viktiga i olika biologiska processer och sjukdomar. Med Olinks teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan forskare nu mäta en stor mängd biomarkörer på samma gång, i endast några få µL prov med specifika, noggrant validerade analyser som täcker ett mycket brett område (fg/ml till µg/mL).

På några år har Olink vuxit snabbt från att vara ett litet, Sverigebaserat företag som erbjuder analyser för några hundra proteiner till ett NASDAQ-noterat företag med en stark global närvaro, en bred portfölj av flexibla proteinbiomarkörlösningar och ett bibliotek av hög kvalitativa, noggrant validerade analyser som täcker ~3000 proteiner. För mer information om Olink, besök www.olink.com.