För dig som söker en arbetsplats som präglas av professionalism, framåtanda och engagemang är Orkla helt rätt bolag. Orkla är ett välkomnande bolag i en koncern som är ledande i sin bransch. Besitter du ett starkt sinne för siffror, analys och data, och vill kliva in en roll där du kommer att bli en central del i arbetet för att bolaget ska uppnå sina mål? Och är du genuint intresserad av supply chain och produktion samt vill arbeta i en roll där du verkligen får såväl initiera som att driva harmoniserings- och förbättringsprojekt? Då kan rollen som Business Controller Supply Chain definitivt vara något för dig!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Du kommer att bli en del av ett fantastiskt och engagerat team där alla månar om att ”vi ska prestera bra samtidigt som vi har roligt”. Teamet består av en controllerchef som du kommer att rapportera till samt tre andra kollegor inom business control. Vi söker dig som verkligen trivs i fabriksmiljön och har en naturlig förmåga att knyta kontakter där likväl som att du kan ta ett helhetsansvar för att ifrågasätta och förbättra de processer som driver produktionen och dess ekonomi idag.

Rollen innebär en nyckelposition i verksamheten och du kommer att vara ansvarig för att proaktivt leda och styra affärsresultat för produktionsanläggningen i Filipstad. Det kommer att vara ett stort fokus på produktkalkylering men du kommer även arbeta med arbetssätt inom supply chain och investeringsprocesser för anläggningen. Du kommer att stötta Plant Manager i fabriken samt logistikchef, såväl operationellt som strategiskt och styr resultaträkningen för fabriken och logistik samt säkerställer att utvecklingen är i linje med den strategiska planen. Rollen innefattar även ansvar för analys av hela Intercompany affären och tredjepartsinköp. Du är placerad i Solna men kommer även att besöka fabriken i Filipstad.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Proaktivt leda och styra supply chains totala kostnadsbas och föreslå värdeskapande trade-offs
  • Hantera och harmonisera den övergripande transferpris/produktkalkyl-processen
  • Driva kontinuerliga förbättringsinitiativ inom egen funktion samt över funktionsgränser
  • Driva materialeffektivitet/konversion, kostnadsbesparingar och förbättringsprojekt
  • Ta en ledande roll i nyckelaffärsprocesser som bl.a. årlig budget och CAPEX

Vem är du?

Vi tror att du är en person med en stark analytisk förmåga och en genuin vilja att påverka och bidra med dina egna erfarenheter och insikter. Du en ambitiös person som ser lösningar snarare än begränsningar. Eftersom Orkla befinner sig i en fas som präglas av förändring och tillväxt, är du en flexibel person som får motivation av att arbeta i en händelserik miljö. Då rollen har flera kontaktytor ser vi även att du är en lagspelare som värdesätter ett gott samarbete mellan kollegor. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildningsbakgrund samt relevant controlling erfarenhet i en produktionsnära miljö. Du har arbetat med förändringsprojekt, harmonisering av processer, effektiviseringsåtgärder eller motsvarande. Erfarenhet av att arbeta i SAP och Business Objects är en stor fördel. Du har stor vana och goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Orkla Confectionery & Snacks med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp tfn 070-916 39 18 eller Anna Abrahamsson tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Prodiem erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi, finans och HR. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå.

Orkla är den ledande aktören inom FMCG i Norden och Baltikum, och har även viktiga marknader i Centraleuropa, Österrike och Indien. Vi har 18.000 anställda som är verksamma i 20 länder och en omsättning på 37 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande kex- och snacksleverantör med välkända och starka varumärken såsom OLW, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Utvalda, Brago, Panda m.fl. Vi tillverkar och säljer produkter inom segment som kex, chips, nötter, popcorn, ostsnacks, choklad och lakrits. Orkla Confectionery & Snacks Sverige har ca 600 medarbetare och en omsättning på 1,9 miljarder SEK.

Läs mer om företaget på https://www.orkla.se/ och https://www.orkla.se/om-oss/confectionery-snacks/.