Lockas du av att få ansvara för koncernredovisningen i en global börsnoterad koncern? Detta är en intressant och utvecklande roll för dig som vill ha ett helhetsansvar men som nödvändigtvis inte behöver att ha haft det tidigare. Du kommer att få stöttning av VP Group Financial Control som själv har en bred erfarenhet av koncernredovisning. Det viktigaste är därmed ett intresse och vilja att utvecklas inom området!

Är detta din nya utmaning?

Som Head of Group Consolidation på Munters kommer du att arbeta i en nyckelfunktion och få en överblick över helheten i bolaget. Du kommer att ansvara för koncernredovisningen och knyta ihop säcken i koncernbokslutet. I koncernen ingår ca 35 legala enheter som ska konsolideras och du kommer att ha ett nära samarbete med ansvariga på dotterbolagen, både i Sverige och utomlands. Du kommer även att delta i förvärvsprocesser och integration av nya bolag. Högt upp på Munters agenda ligger ett gediget arbete med processförbättringar för att systematisera och utveckla systemstöd, arbetssätt och rapportpaket.

Som Head of Group Consolidation kommer du vara en del av ett sammansvetsat team på fyra personer och rapportera till VP Group Financial Control. Du kommer även att ha ett nära samarbete med alla rapporterande enheter samt övriga team inom Group Finance. Huvudkontoret är beläget i Kista i nyrenoverade lokaler, med möjlighet till hybridarbete.

Huvudsakliga ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta följande arbetsuppgifter:

  • Ansvara för konsolideringsarbetet
  • Kvalitetssäkring och uppföljning av månads, kvartals och- årsbokslut
  • Hålla sig á jour med regelverk, redovisningsprinciper och IFRS tolkningar
  • Ansvara för upprättandet av kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Stötta och utbilda dotterbolagen
  • Upprättande av förvärvsanalyser samt onboarding av nya bolag
  • Utveckla processer inom koncernredovisning och rapportering
  • Kontakt med revisorer och myndigheter
  • Utveckla rutiner och processer inklusive Munters ekonomihandbok

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi och arbetar troligtvis som Auktoriserad revisor eller med koncernredovisning idag. Du har arbetat i internationella miljöer tidigare och är bekväm med att tala och skriva på engelska samt svenska. Vidare har du en god förståelse för processer och har en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar inom ditt område.

Du som person

Du är en kvalitetsmedveten och strukturerad person som säkerställer att det du lämnar ifrån dig är korrekt. Du motiveras av att få driva ditt arbete framåt och du är bra på att sätta en övergripande plan för att möta deadlines. Då rollen även innebär ett stort fokus på utveckling av rutiner och processer, är det viktigt att du är nyfiken och trivs med att utforska nya perspektiv. Du är en lagspelare som värdesätter samarbete och ser det som ett positivt inslag att du kommer at ha kontakt med både interna och externa parter i rollen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Munters med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Rekryteringskonsult Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Munters är världsledande inom energieffektiva och hållbara klimatlösningar. Lösningarna säkerställer temperatur och kontroll av luftfuktighet, vilket är verksamhetskritiskt för kunderna. Munters erbjuder innovativa, effektiva och hållbara lösningar till kunder inom många olika branscher, där kontroll av fukthalt och temperatur inomhus är verksamhetskritiskt. Munters lösningar minskar kundernas klimat- och miljöpåverkan genom en minskad resursförbrukning. Därmed bidrar lösningarna till renare luft, ökad effektivitet samt minskade koldioxidutsläpp. Hållbarhet är en viktig del av Munters affärsstrategi. Munters arbetar globalt med över 3 600 anställda i över 30 länder. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte över 7.3 miljarder SEK under 2021. För mer information se www.munters.com