Söker du en dynamisk och innovativ arbetsplats som präglas av stark tillväxt är Polarium ett bolag för dig. Vi erbjuder en utmanande position i en öppen, vänlig och internationell miljö där vi hjälper varandra att utvecklas och skapa värde. Du har en central och avgörande roll för att säkerställa och förbättra kvalitet i den finansiella rapporteringen samt effektivisera och förbättra processer på Polariums redovisningsavdelning. Om du vill jobba i breda kontaktytor med kompetenta kollegor kan detta vara en perfekt möjlighet för dig! 

Din uppgift och dina ansvarsområden

Du kommer att bli en del av ett framåtsträvande, engagerat och prestigelöst team som är måna om att leverera med hög kvalitet och samtidigt ha kul på vägen. Du blir en av två Chief Accountants och kommer att ansvara självständigt för processer och kvalificerad redovisning inom ditt område. I din roll som Chief Accountant har du personalansvar för Accounting teamet inom och har det övergripande ansvaret för att vägleda samt kvalitetssäkra arbetet i teamet.

Rollen är nyckelposition i vår fortsatta tillväxtresa och du kommer att vara högst delaktig i frågor kopplat till lagerredovisning och anläggningstillgångar som ligger under den svenska verksamheten. Du kommer jobba i breda kontaktytor och vara involverad i systemfrågor samt systemimplementering mot resterande bolag inom koncernen.

Tjänsten rapporterar till Global Chief Accountant som sitter i Stockholm och rollen är placerad i Hagastaden i centrala Stockholm. Polarium arbetar flexibelt där det finns möjlighet till flexibelt arbete.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Löpande delaktig i månad-, kvartal- och årsbokslut enligt IFRS. Initialt även bokföring och avstämningar
  • Delaktig i att säkerställa kvalitén i finansiell rapportering
  • Säkerställa korrekt redovisningsmässig hantering av varulager
  • Säkerställa korrekt hantering av immateriella och materiella anläggningstillgångar
  • Förbereda och rapportera månatliga momsdeklarationer
  • Delaktig i och driva projekt kopplade till ERP system, förbättringar av processer och intern kontroll
  • Leda juniora medarbetare
  • Därutöver andra ad-hoc uppgifter

Vem är du?

Vi tror att du är en person med en prestigelös inställning som har en genuin vilja till att påverka och utveckla redovisningsfunktionen. Du är självgående, målorienterad och driver ditt samt teamets arbete framåt på ett systematiskt och strukturerat arbetssätt. För att trivas hos Polarium är det viktigt att du uppskattar en snabbfotad och dynamisk arbetsmiljö där förändring står högt på agendan och utveckling av processer och rutiner sker kontinuerligt. Slutligen ser vi att du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett genuint ledarskapsintresse där du motiveras av att stötta och utveckla dina kollegor. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi och därefter jobbat med kvalificerad redovisning och ett helhetsansvar för redovisningsprocessen. Troligtvis arbetar du idag i en likande roll alternativt i roller såsom redovisningsansvarig eller senior redovisningsekonom. Du har erfarnhet av regelverket IFRS och har arbetat i ett tillverkande bolag. Erfarenhet av en börsnoterad miljö i ett internationellt sammanhang ses som meriterande men inte ett uteslutande krav.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Polarium med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 alt Sophia Lorentzon, tfn 073-344 20 01.

Välkommen med din ansökan!

Polarium is Sweden’s newest unicorn company dedicated to providing the best- performing, safe, and sustainable energy storage solutions built on lithium-ion technology. We were founded in 2015 based on the idea of how energy storage could empower a smart and sustainable world. Polarium’s headquarters and R&D center are situated in Sweden and the manufacturing in Mexico, Vietnam and South Africa. Through our global sales channels and presence in the US, South Africa, Sweden, UK, New Zealand, and Indonesia, we serve customers worldwide.

Today, our market-leading solutions are in use on all continents and in all climate zones – from the Equator to the Arctic – ensuring that the flow of energy never stops, while enabling our customers to reduce energy costs and their carbon footprint. 

Do you share our vision for a smart and sustainable future? Join our team!

You can read more about the company www.polarium.com