Vi söker dig som vill fortsätta att utvecklas i ett av Sveriges största upplevelseföretag. Strömma är pålitliga, engagerade och genuina och du kommer bli en del av ett engagerat och kompetent gäng som brinner för sin kärnverksamhet. Är du en person som gillar att coacha och utveckla andra? Vill du med din erfarenhet inom ekonomiområdet bidra till att effektivisera processer och rutiner? Då är detta en roll för dig!

Detta söker vi

Vi söker nu en Ekonomichef till den svenska verksamheten inom Strömma Turism & Sjöfart där du kommer att få arbeta i en spännande och utvecklande roll. Rollen passar dig som lockas av att arbeta i en operativ och omväxlande roll med personalansvar för redovisningsteamet. Du kommer rapportera till VD för Strömma Sverige och ha ett tätt samarbete med affärsverksamheten, Business Controller och är medlem i den svenska ledningsgruppen.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer i rollen som Ekonomichef ha det övergripande ansvaret för redovisning, reskontror och rapportering för bolagen inom den svenska verksamheten. Du ansvarar för att leda och fördela redovisningsteamets arbete och ansvar. Som Ekonomichef kommer du ständigt arbeta med att vidareutveckla och kontinuerligt arbeta med effektivisering och utveckling av rutiner och processer. Du kommer även arbeta operativt med den kvalificerade redovisningen såsom bokslut, årsredovisning och rapportering. Rollen ingår i den svenska ledningsgruppen och är placerad på Strömmas huvudkontor på Skeppsholmen i centrala Stockholm där det finns möjlighet till flexibelt arbete.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ansvar för koordinering, kvalitetssäkring och operativt arbete av månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Årsredovisningar
  • Leda och utveckla redovisningsgruppen som består av fem personer
  • Säkerställa korrekt hantering av moms och skatter
  • Hålla sig ajour med förändringar inom redovisnings-, regelverk- och skatteområdet
  • Etablera och upprätthålla effektiva interna rutiner samt god intern kontroll
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har minst 5 års erfarenhet av brett redovisningsarbete. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en koncernstruktur i en snabbrörlig verksamhet. Vidare är du van vid att arbeta med moderna system som verktyg och har ett intresse för detta.

Du som person

Som person är du flexibel och du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du gillar att utföra och att få saker att hända. Du ser problem som utmaningar och i processer hittar du lätt kreativa lösningar. Som person är du trygg i dig själv och med din kompetens och du har en förmåga att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Du är van vid att skapa struktur och ditt arbete kännetecknas av hög kvalitet. Du är en lyhörd ledare som drivs av att utveckla andra.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Strömma med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus, tfn 070- 557 96 06 alt. Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01 på Prodiem.

Välkommen med din ansökan!

Strömma Turism & Sjöfart är moderbolag i Stromma Group som är ett av Sveriges största upplevelseföretag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen har även verksamhet i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Nederländerna. Vårt främsta fokus ligger på vad folk gör när de är lediga men vi är också verksamma på företagsmarknaden. Vår mission är att leverera minnen för livet genom att vara norra Europas ledande hållbara producent av sightseeing och rundturer. I Sverige verkar man genom ett antal varumärken såsom: Birka Vikingastaden, Cinderellabåtarna, Stockholm Sightseeing, Hop On Hop Off, Paddan Sightseeing, City Sightseeing, Strömma Kanalbolaget, Vaxholms Kastell och Göta Kanalrederiet. Koncernen omsatte cirka 1 miljard kronor innan pandemin och har nu fokus på att återhämta sig och åter sätta sig i en position för att fortsätta expandera verksamheten. Bolaget står inför en viktig utveckling inom hållbarhetsområdet och jobbar aktivt för att ligga i framkant beträffande utsläpp och social mångfald. Läs mer om företaget på www.stromma.se.