If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med 3,9 miljoner kunder. Bruttopremieinkomsten var drygt 50 miljarder svenska kronor år 2021. Bolaget har cirka 7 300 anställda och ägs av finländska Sampo Abp som är noterat på NASDAQ OMX Helsinki. If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

Tillsammans skapar vi på If möjligheter för människor. Möjligheter att starta eget, att skaffa villa, att förverkliga drömmar. Vi står vid våra kunders sida och ser till att de är rätt försäkrade, så att de både känner sig trygga i vardagen och vågar bygga för framtiden. Om något händer hjälper vi dem upp på fötter och vidare i livet.

I din roll som Risk Reporting analyst kommer du att spela en nyckelroll i att visa att det löftet är mer än ord på ett papper. Din uppgift är att bidra till att säkerställa att Finansinspektionen har förtroende för vår regulatoriska rapportering. Du kan kalla det Risk Reporting analyst, men egentligen söker vi en pilot för att få Solvens II att kännas som lätta moln och siffrorna att landa rätt.

Om rollen

I denna roll kommer du vara en viktig del av det team som arbetar med intern och extern kvantitativ Solvens II-rapportering. Du får möjlighet att arbeta med att ta fram och analysera rapporter av framförallt kvantitativ karaktär för rapportering till ledning och myndighet. Genom att vara en del av den kvantitativa och till viss del kvalitativa rapporteringen får du också möjlighet att öka din förståelse för Ifs kapitalhantering och hur vi på så vis skapar trygghet för våra försäkringstagare. I arbetet kommer du att ha kontaktytor inom många delar av organisationen främst CFO-organisationen men även Risk Management, IT och försäkringsverksamheten.

Vi söker dig till teamet för Solvency & Capital Reporting, ett team inom Corporate Accounting. Teamet består av fem personer och är en del av Corporate Accounting som totalt är 16 personer. Tjänsten är placerad på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Solna.

Dina arbetsuppgifter

  • Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen:
  • Kvartals och årsvis rapportering av QRTer till Finansinspektionen.
  • Analys av balansräkning för intern rapportering till CFO och andra enheter.
  • Ansvar för processen kring QRT-rapportering av reservsättning.
  • Medverka i den kvalitativa rapporteringen inom sitt ansvarsområde (SFCR, RSR).
  • Övervaka regelverksefterlevnad inom Solvens II och implementera det i rapporteringen.
  • Processutveckling och medverkan i projekt inom ansvarsområdet.
  • Agera som kravställare samt vara delaktig i projekt kopplade till rapportering.

Du som person

Du är en kvalitetsmedveten person med förmågan att ta egna initiativ samtidigt som du ser vikten av att arbeta tillsammans för att nå gemensamma mål. Att kunna se helheten och samband utifrån ett analytiskt perspektiv är en egenskap du besitter. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta då rollen innebär att du kommer ha många kontakter inom organisationen.

Din profil

Du har en relevant akademisk examen från universitet eller högskola. Du har några års erfarenhet från arbete på försäkringsbolag med Solvens II, från bank med Finrep/Corep eller revisionsbyrå med inriktning mot finansiella bolag. Du har goda kunskaper i Excel och uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vad If kan erbjuda dig

Vi ställer höga krav samtidigt som vi litar på att det är genom våra medarbetares kunskaper och vilja att utvecklas som vi tillsammans blir ett ännu bättre försäkringsbolag. Vi ger dig förutsättningarna genom lärande från engagerade kollegor med breda erfarenheter samt kompetensutveckling genom kurser och interna utbildningar. Vi vill dessutom att våra anställda ska få möjligheten att gå vidare internt i organisationen, antingen genom att axla ett större ansvar eller att byta team och avdelning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar If med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt tfn 073-384 23 94 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!