Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas! Läs mer om företaget på https://www.skandia.se

Vill du arbeta i en utvecklingsorienterad och händelserik organisation där förändring står högt upp på agendan? Skandiakoncernen befinner sig mitt i en spännande transformation inom Finance med målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet (vid förändringar i affär och regelverk). Finance Operations ansvarar för den legala finansiella rapporteringen och arbetar med målsättningen om en standardiserad och effektiv finansiell rapportering med hög kvalité i leveranser. Förflyttningen omfattar alltifrån process, arbetssätt, information och systemlösningar.

Här får du möjlighet till en bred och omväxlande roll inom koncernredovisning där du också kommer att vara delaktig i den förändringsresa som just nu sker inom Skandia. Vill du dessutom arbeta i ett företag som gör skillnad? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Skandia förstärker nu sitt koncernredovisningsteam med en Koncernredovisningsekonom som kommer att arbeta huvudsakligen med koncernredovisning och regelverksfrågor. Du kommer att arbeta med kvartalsvis konsolidering av Skandiakoncernens ca 10 dotterbolag och tillsammans med dina kollegor driva arbetet med koncernbokslut och rapportering. Du kommer även att tillsammans med regelverksspecialist jobba med bevakning, tolkning och implementering av regelverk. Tjänsten rapporterar till Koncernredovisningschefen och är placerad på Skandias huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Rollen hos Skandia är bred men dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • Utgöra en central roll i koncernbokslut- och rapporteringsarbetet (IFRS och Solvens2)
  • Leverans- och kvalitetsansvar finansiell rapportering avseende koncernredovisning och konsolidering
  • Finansiell analys och kvalitetssäkring
  • Säkerställa god intern kontroll gällande finansiell rapportering
  • Delaktig i externrapportering (exempelvis årsredovisning och delårsrapport)  
  • Delta i projekt och utredningar (exempelvis vid strukturella förändringar)
  • Bevakning, tolkning och implementering av nya regelverk

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete med koncernredovisning och IFRS-frågor från en större koncern samt ett intresse för regelverksfrågor. Har du erfarenhet från den finansiella sektorn, primärt försäkringsbranschen är det meriterande.

Du som person

Till denna roll söker vi dig som motiveras av att driva saker i mål. Du har förmågan att skifta fokus från helhet till detalj och tycker om att ta dig an komplexa frågeställningar. Då rollen inkluderar regelverksfrågor ser vi att du är en nyfiken person som gärna själv söker upp ny information och nya kunskaper. Rollen innebär en hel del kontakter inom organisationen varpå vi gärna ser att du besitter en god kommunikativ förmåga. Skandia befinner sig i en omfattande förändringsresa och därför är det positivt om du besitter en vilja att driva förändringsarbete, både självständigt och tillsammans med andra.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Sophia Lorentzon på Prodiem, tfn 073-344 20 01 eller Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!