Cabonline är Nordens ledande taxiföretag med cirka 2 600 anslutna åkerier och cirka 4 600 bilar i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Inom Cabonline finns en rad välkända varumärken som TaxiKurir, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi, Sverigetaxi, TOPCAB, Norgestaxi, Kovanen och Taxi 4×27. Genom Cabonline får åkerierna tillgång till attraktiva kundavtal, stöd från branschledande teknikutveckling samt nytta av stordriftsfördelar, effektiv service och en gemensam infrastruktur. Gruppen omsatte 2021 cirka 4,5 Mdr SEK.  Läs mer om företaget på https://www.cabonline.com/

Vad Cabonline erbjuder dig

Om du söker en arbetsplats som står för gemenskap och teamwork är Cabonline ett bolag för dig! Cabonline letar efter dig som vill axla ett helhetsansvar för ett antal svenska bolag inom koncernen. Rollen kommer att innebära både utvecklings- och operativt arbete i ett företag som står för högt engagemang, öppenhet samt en härlig företagsmiljö där du får möjlighet att arbeta nära resterande del av verksamheten. En miljö där alla medarbetare är en viktig del och bidrar till Cabonlines framgång. Engagemang, samarbete och ständiga förbättringar beskriver Cabonlines företagskultur bra!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Du kommer att tillhöra ett glatt och kompetent team som består av 6 kollegor som alla ansvarar för redovisning, bokslut- och rapporteringsfrågor för den svenska koncernen. Som Bolagsekonom kommer du ha en central roll där du har ett självständigt ansvar för ett antal svenska bolag inom Cabonline.

Dina arbetsuppgifter innefattar bla månads-, kvartals- och årsbokslut samt att du har ett kvalitetssäkrande ansvar för delar av den löpande redovisningen som sköts av ekonomiassistenter. Utöver detta kommer du även ha ett nära samarbete med Business Control och Reskontra.  

Som Bolagsekonom hos Cabonline kommer du, tillsammans med teamet driva utvecklings- och effektiviseringsarbete kopplat till redovisning. Tjänsten rapporterar till Redovisningschefen och är placerad i öppna och ljusa lokaler på huvudkontoret i centrala Huvudsta i Stockholm men det finns stor flexibilitet kring mixen av kontorsarbete och hemmakontor.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Månads-, kvartals och årsbokslut
  • Årsredovisning
  • Hantering av moms, skatter samt inkomstdeklarationer
  • Bistå vid budgetering och analys av månadsresultat
  • Stötta verksamheterna i redovisningsfrågor 
  • Rapportering och avstämning av koncernmellanhavanden
  • Utveckling av processer och rutiner
  • Kontakt med Cabonlines revisorer

Vem är du?

Vi tror att du är en person med en stark analytisk förmåga och för dig är det viktigt att leverera arbete med hög kvalité. Du är en lagspelare, är lyhörd och av andra beskrivs du som en doer som driver ditt arbeta från start till slut. Som person trivs du i en social miljö och har en genuin vilja att bidra med egna erfarenheter och insikter. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har kvalificerad erfarenhet av redovisning. Vi tror att du idag arbetar som Redovisningsekonom eller Redovisningskonsult och har en god förståelse för hela redovisningsprocessen där du gärna varit delaktig vid årsbokslut och årsredovisningar eller gjort dem helt självständigt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Cabonline med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-55 796 06 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-99 997 01.

Välkommen med din ansökan!