Dellner har 80 års erfarenhet inom järnvägsbranschen och är en av världens ledande leverantörer av tåganslutningssystem. Företaget har 22 dotterbolag runt om i världen med mer än 1200 anställda. Med en stadig tillväxt tillhandahåller Dellner sina kunder med lösningar inom kopplingar, landgångar, frontluckor, spjäll och krockenergihantering samt komplett service för järnvägsoperatörerna. Dellner kan med många års erfarenhet och med välbeprövad erfarenhet garantera sina kunder säkra och tillförlitliga tågförbindelser samt innovativa och toppmoderna produkter. Under 2019 köptes Dellner av det svenska riskkapitalbolaget EQT. Företagets huvudkontor är beläget i Vika, Falun.

Läs mer om företaget på www.dellner.com/

Vad vi erbjuder dig

För dig som lockas av att verka i en global verksamhet som präglas av öppenhet, entreprenörsanda och professionalism är Dellner helt rätt bolag. På Dellner lägger vi stor vikt vid kompetensutveckling och eftersträvar alltid att kunna erbjuda möjlighet till vidareutveckling inom organisationen. Att samarbete och social samvaro är viktigt råder det ingen tvekan om. Huvudkontoret ligger idag kvar på samma plats i Vika utanför Falun där det en gång startade på 40-talet. Omgivningarna bjuder på fina möjligheter för lunchträning antingen i naturen eller i företagets egna lilla gym och på somrarna finns möjlighet till lunch på den egna bryggan precis nedanför kontoret. 

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Group Financial Control kommer du att vara med på en spännande och utvecklande resa i en global koncern vars mål är att bli redo för en eventuell börsnotering, om ägarna väljer detta alternativ. Du kommer att bli en del av ett fantastiskt och engagerat team med god gemenskap och ett öppet klimat. Vi tillämpar en hybrid arbetsplats och du arbetar nära koncernredovisningschefen som du också rapporterar till.

Rollen innebär en nyckelposition i att stötta verksamheten och att vara högst delaktig i att vidareutveckla och förbättra ekonomifunktionen som en i raden av spännande utvecklingar som skett sedan EQT kom in som nya ägare.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Delta i den månatliga konsolideringen av koncernen bestående av 22 rapporterande enheter
  • Stödja och säkerställa en god kvalitet i de redovisade siffrorna från dotterbolagen
  • Vara en nyckelaktör i vårt internkontrollprojekt med fokus på att följa upp kontrollaktiviteter och säkerställa effektiva processer
  • Utveckla och förbättra rapporter i konsolideringsverktyget Unit4
  • Bidra till upprättandet av moderbolagets IFRS årsredovisning
  • Säkerställa policyer och instruktioner gällande finansiell rapportering och intern kontroll
  • Bidra till olika projekt inom koncernredovisning inklusive IFRS och förberedelse för en eventuell börsnotering

Vem är du?

Vi tror att du är en målorienterad person som motiveras av eget ansvar. Din omgivning skulle beskriva dig som en typisk ”doer” men du är samtidigt en lagspelare som trivs med att arbeta såväl i grupp som enskilt. Du utför ditt arbete på ett strukturerat sätt samt har ett öga för detaljer. Vidare har du goda kommunikationsfärdigheter och trivs med komplexa arbetsuppgifter. Då Dellner är ett snabbrörligt företag som befinner sig i en spännande och utvecklande fas är det viktigt att du trivs i en miljö där ingen dag är den andra lik.

Din profil

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi med inriktning redovisning. Du arbetar idag som koncernredovisningsekonom alternativt revisor eller redovisningsansvarig med erfarenhet från större bolag och har gärna arbetat med globala företag. Erfarenhet från ERP-systemet M3 och konsolideringsverktyget Unit4 är meriterande men inget krav. Då koncernredovisningsspråket är på engelska krävs goda kunskaper i både tal och skrift. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktig är din personlighet och din inställning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Dellner med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!