KPMG är ett revisions- och rådgivningsföretag som erbjuder tjänster inom revision, skatt och rådgivning i Sverige, Lettland och Litauen, med totalt ca 2 000 medarbetare. De ägs av ett 130-tal partners som alla är verksamma i bolaget. Internationellt har KPMG över 227 000 medarbetare i 146 länder. Vill du arbeta på ett företag som satsar stort på innovation, hållbarhet och tillväxt där du får vara med och påverka och där världens dörrar står öppna? Då kanske KPMG är något för dig! Läs mer om KPMG på www.kpmg.se.

Vill du arbeta i en utvecklande roll som Redovisningsansvarig och göra detta i ett dynamiskt och internationellt företag? Vill du arbeta brett med redovisning och vara en del av ett härligt och framåtlutat team som hela tiden vill utvecklas och göra saker och ting bättre? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Till KPMG söker vi en strukturerad och ansvarsfull person som kommer att ha ett övergripande ansvar för redovisningen i koncernens fem bolag (tre svenska och två i Baltikum). Den löpande redovisningen sköts på plats i Baltikum samt är outsourcad för de svenska bolagen. Din roll blir därför att agera stöd och support samt kravställa och kvalitetssäkra redovisningen. Vidare ansvarar du för konsolideringen av de fem bolagen.

Som Redovisningsansvarig på KPMG kommer du även att ha en viktig roll i att både driva och delta i diverse projekt samt löpande arbeta med processutveckling och effektiviseringsarbete. Bland annat ska de byta ERP system inom kort. Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och samtidigt agera expert, stöd och bollplank till berörda delar av verksamheten.

Du kommer att ingå i ett Finance-team som består av sju personer och du rapporterar till Head of Finance. Rollen är placerad på KPMG:s kontor på Vasagatan 16 i centrala Stockholm. KPMG har en hybrid arbetsmiljö, med ambitionen att skapa en arbetsplatsupplevelse som utgår från medarbetarens behov av flexibilitet, självledarskap, inkludering, samarbete och balans mellan arbete och privatliv.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Övergripande ansvar för redovisningen inom KPMG samt säkerställa att redovisningen och rapportering sker korrekt och i rätt tid
  • Ansvara för kontakt med outsourcingbolaget och kvalitetssäkring av deras arbete
  • Ansvarig för Koncernredovisningen inklusive konsolidering av KPMG:s fem bolag
  • Årsredovisning (K3) och inkomstdeklaration
  • Hantering av IFRS och övriga regelverksfrågor
  • Utbilda samt agera expertstöd och bollplank till berörda delar av verksamheten
  • Driva förändrings- och effektiviseringsprojekt inom redovisningsområdet

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Du besitter ledaregenskaper och arbetar troligen som Redovisningsansvarig eller Redovisningschef idag, gärna med erfarenhet från konsultverksamhet. Du har minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet och känner dig trygg i att axla en bred och mångsidig tjänst. Du har god systemvana och erfarenhet av arbete med processutveckling och effektivisering eftersom arbetet löpande kommer innefatta att driva olika förbättringsprojekt. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.

Du som person

Som person är du målfokuserad, stabil och lockas av att arbeta i en snabbrörlig verksamhet. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver dem i mål. I och med att det händer mycket inom organisationen så är det viktigt att du kan prioritera och förstår vikten av kommunikation och samarbete. Då rollen kommer vara delaktig i effektiviserings- och utvecklingsarbete är det även viktigt att du kan ta egna initiativ och vågar prova nya lösningar samt att du har en god struktureringsförmåga. Slutligen kräver rollen även att du har en god förståelse för vikten av detaljer och kvalitet, dvs att du vet när du ska gå in på detaljer och när du bör se till helheten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar KPMG med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Sophia Lorentzon tfn 0733-44 20 01 eller Caroline Björk tfn 073-303 34 66. 

Välkommen med din ansökan!