Hos oss på Stadium jobbar lagspelare som brinner för försäljning, sport och sportmode. Energi, mod och laganda är några av de grundstenar som gjort att det lilla familjeföretaget från Norrköping blivit en av Nordens största sportkedjor. Men vi stannar inte där. Genom innovation och enkelhet fortsätter vi att utvecklas med nya koncept, fler produkter och varumärken på marknaden. Energi och passion genomsyrar allt vi gör och vår mission är att inspirera och ge fler människor möjlighet till ett aktivt liv. Stadium är verksamma i Sverige, Finland och Norge och har sammanlagt cirka 190 fysiska butiker. Idag har bolaget ca 3500 anställda och omsätter drygt 7 Mdr SEK. Läs mer om företaget på https://www.stadium.se

Join The Movement!

Stadium står inför en mycket intressant tillväxtresa både genom intressanta nya koncept och nya marknader. Financefunktionen vid Stadium är också inne i en intressant utvecklingsfas där fokus är att skapa moderna och effektiva arbetssätt samt digitala verktyg i världsklass! Vill du vara med i på denna resa där dina erfarenheter och perspektiv välkomnas? Blir du lockad av att vara en viktig del i något större och ha möjligheten att påverka i ett bolag som genomsyras av en aktiv och hälsosam livsstil? Då ska du definitivt läsa vidare! För dig som söker en arbetsplats som präglas av energi, framåtanda och utveckling är Stadium rätt bolag för dig.

Vad Stadium erbjuder dig

Du kommer i rollen som Business Controller bli en del av Stadium-koncernens Business Controllerteam som består av 6 personer som ansvarar för att stötta olika koncept, kanaler och marknader inom koncernen. Business Control funktionen är en relativt ny etablerad funktion som ständigt utvecklas och du kommer att få vara med i denna utvecklingsresa och kunna påverka.

I denna roll kommer du att ansvara för att stötta koncernens största verksamhet, Stadium-koncepts butiksverksamhet i Sverige, som består av cirka 80 butiker runt om i landet. Du kommer att rapportera till Head of Business Control. Vidare kommer du ha ett tätt samarbete med Head of Store Operations och vara en del av butiksverksamhetens ledningsgrupp och ges därför en spännande möjlighet som uppmanar till kreativitet och initiativtagande för att ständigt fortsätta resan framåt. I rollen kommer du få ta eget ansvar och hjälpa att driva konceptets arbete ur ett Business Control perspektiv.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Dina arbetsuppgifter spänner över ett brett område. Du kommer att vara dedikerad till Stadium-koncepts butiksverksamhet i Sverige men även delta aktivt i att utveckla Business Control funktionen för koncernen. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planering och uppföljning av verksamheten
  • Bistå regionchefer/butiksledningen med stöd och analys
  • Vara drivande av uppföljningsmöten med ansvariga chefer för att säkerställa rätt åtgärder och förbättringar
  • Stötta verksamheten och ledningen med business case, kalkyler och andra underlag för affärsmässiga beslut
  • Driva/vara involverad i projekt/initiativ med syfte att förbättra lönsamhet och finansiella nyckeltal
  • Arbete med budget- och prognosprocessen
  • Uppföljning och analys av resultat och nyckeltal

Vem är du?

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Vi tror att du i dagsläget har arbetat i några år som Business Controller. Det du med säkerhet har med dig är energi och en vilja att driva utveckling framåt. Det är meriterande om du har arbetat inom retail, men är inget krav. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska liksaså en fallenhet för moderna system.

Du som person

För att passa i rollen som Business Controller till Stadium är du en analytisk person som driver ditt arbete från start till mål. Du värdesätter eget ansvar och ser det som viktigt att leverera arbete med hög kvalitet. Då rollen innefattar många olika kontaktytor med såväl kollegor inom teamet som ledningsgruppen för butiksverksamheten, fäster vi stor vikt vid din kommunikativa och pedagogiska förmåga samt din affärsmässighet. Eftersom Stadium befinner sig i en fas som präglas av förändring och högt tempo ser vi att du trivs och motiveras av en dynamisk miljö. Slutligen är du kreativ och innovationstagande där du gärna ger nya infallsvinklar på befintliga rutiner och arbetssätt.

Välkommen till Stadium!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stadium med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62.

Välkommen med din ansökan!