Mestergruppen är i ett intressant skede av tillväxt och behöver förstärka ekonomiavdelningen med en Redovisningsansvarig. Besitter du ett starkt sinne för siffror och intresse för redovisning, och vill kliva in en roll där kommer att få axla ett övergripande ansvar? Och vill du göra detta i en dynamisk koncern med stora möjligheter att påverka och driva saker framåt? Då har du här en fantastisk möjlighet som du inte får missa!

Detta söker vi

Till Mestergruppen söker vi nu en Redovisningsansvarig som vill vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen av ekonomifunktionen. Som Redovisningsansvarig får du en central roll inom organisationen med ett helhetsansvar för redovisning av ca 5-7 dotterbolag (holdingbolag samt fastigheter). En stor del av rollen innebär att forma och vidareutveckla befintliga processer och rutiner. Högt upp på agendan ligger det bland annat att effektivisera och utveckla systemstöd.

I rollen kommer du att rapportera till Redovisningschefen och placering är på Mestergruppens kontor i Solna. Mestergruppen arbetar flexibelt så möjligheten finns att fortsättningsvis jobba delvis hemifrån.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en bred roll men exempel på dina arbetsuppgifter är:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning, avstämningar och periodiseringar
  • Årsredovisning
  • Fastighetsdeklarationer samt inkomst- och skattedeklarationer
  • Bolagsformalia
  • Mer fastighetsspecifika frågor såsom fastighetsmoms
  • Resultatuppföljning
  • Framtagande av analys och underlag till COO och Redovisningschef
  • Stödja dotterbolag i ekonomi- och redovisningsfrågor
  • Utveckling av processer, rutiner och systemstöd

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och relevant erfarenhet från redovisning. Troligtvis arbetar du idag som redovisningskonsult, redovisningsekonom eller bolagsekonom. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel och relevanta affärssystem. Vidare har du en god förståelse för processer och en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar.

Du som person

För att lyckas i rollen som Redovisningsansvarig är du en strukturerad och målmedveten person som ser till att det du lämnar ifrån dig är rätt och riktigt. Då rollen innefattar flertalet kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och pragmatisk gentemot din omgivning. Du är nyfiken och motiveras av ansvar, vilket resulterar i att du på ett självständigt sätt kan ta beslut och driva ditt arbete framåt. Eftersom Mestergruppen är en entreprenöriell koncern är det även viktigt du trivs i en fartfylld och dynamisk miljö.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mestergruppen med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt. Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073- 344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Järnia. Vi erbjuder alla typer av byggmaterial för både konstruktion och renovering av hus för professionella hantverkare och lokala byggföretag, men även vanliga hemmasnickare. Sammantaget är Mestergruppen marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med 270 butiker över hela landet. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 9 miljarder SEK. Läs mer på www.mestergruppen.se