Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se

Vill du arbeta i en utvecklingsorienterad och händelserik organisation där förändring står högt upp på agendan? Skandiakoncernen befinner sig mitt i en spännande transformation inom Finance med målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet (vid förändringar i affär och regelverk). Finance Operations ansvarar för den legala finansiella rapporteringen och arbetar med målsättningen om en standardiserad och effektiv finansiell rapportering med hög kvalité i leveranser. Förflyttningen omfattar alltifrån process, arbetssätt, information och systemlösningar. Finance Operations stärker nu upp organisationen kring förvaltning och utveckling av ekonomisystem genom att skapa en ny grupp inom Finance Operations. Vi söker nu dig som vill ta steget vidare och tillsammans med ditt team vara med att driva utvecklingen av Skandias nya molnbaserade ekonomisystem.

Har du ett brinnande intresse för system och trivs i en föränderlig miljö? Har dina tidigare roller präglats av ekonomi och systemansvar samt inneburit formellt alternativt informellt ledarskap? Då kan du vara personen vi söker! Här får du möjlighet att arbeta i ett bolag med varm företagskultur och starkt driv, med ett gemensamt framåttänk.

Detta söker vi

Skandia kommer under våren 2022 starta implementeringen av ett nytt ekonomisystem där projektet kommer att bedrivas i ett antal områden tillsammans med extern leverantör. Arbetet sker i nära samarbete med leverantör, lösningsarkitekt, informationsmodellerare, etc.

Som chef för Finance Operations Systems kommer du vara ansvarig för systemförvaltning och delta i implementering av Skandias ekonomisystem samt ekonomimodell. I ditt uppdrag ingår det att säkerställa en effektiv förvaltning av processen, Finansiell rapportering. Under kommande år kommer du och ditt team ha en central roll i arbetet av implementeringen av det nya ekonomisystemet. Ett viktigt uppdrag i rollen är bygga upp gruppen samt att säkerställa att teamet möter kommande behov kopplat till leveranser i systemen. Vidare kommer du arbeta nära verksamheten och agera brygga mellan IT och Finance. Chef för Finance Operations Systems kommer att rapportera till chef för Finance Operations och är en del av ledningsgruppen för avdelningen. Du har idag ett personalansvar för 4 personer.

Dina arbetsuppgifter

I gruppen du ansvarar för ingår huvudsakligen följande arbetsuppgifter:

  • Delta i implementering/utveckling av nytt ekonomisystem samt eventuella andra system inom ekonomiområdet
  • Ställa krav vid implementering av nytt ekonomisystem för att kunna överta förvaltning av nytt ekonomisystem i samband med produktionssättning
  • Förvaltning av dagens applikationer samt hantera incidenter med dagliga rutiner för att hantera avvikelser
  • Ansvara för behörighetsadministration
  • Säkerställa att fungerade utvecklingsmiljöer upprätthålls för samtliga finansiella applikationer
  • Säkerställa att fungerande testmiljöer upprätthålls för samtliga finansiella applikationer.
  • Ta emot kravställning för förändringar i försystem avseende förändrat bokföringsflöde, exempelvis transformation av nytt försäkringssystem som påverkar nuvarande ekonomisystem.
  • Ansvar för avveckling av de finansiella applikationerna som ersätts av nytt ekonomisystem inklusive historikhantering

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning motsvarande civilekonom. Du har minst 10 års erfarenhet där system och ekonomi varit en central del, gärna från en större ekonomifunktion. Vi ser att du har god systemvana samt gärna varit med om en implementation av nytt ekonomisystem. Det är meriterande om du har erfarenhet från den finansiella sektorn. För rollen krävs det att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Du som person

Till denna roll söker vi dig som trivs i breda kontaktytor och som vill vara med att bidra till Skandias fortsätta utveckling. För att nå framgång i rollen är du en person som har god vana av att arbeta helhetsorienterat och du ser systemets värde i verksamheten och dess processer. Då rollen innebär mycket kontakt med såväl IT som övriga inom Finance, ser vi att du har en god kommunikativ förmåga att förklara systemrelaterade frågor på ett pedagogisk och tydligt sätt. Du är en utvecklingsorienterad person som initierar nya arbetsuppgifter och tillvägagångssätt samtidigt som du driver dina projekt i mål.

Vidare trivs du med att arbeta i en omväxlande och föränderlig miljö och har ett ledarskapsfokus där du motiveras av att stötta och utveckla dina kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!