Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se

Vill du arbeta i en utvecklingsorienterad och händelserik organisation där förändring står högt upp på agendan? Skandiakoncernen befinner sig mitt i en spännande transformation inom Finance med målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet (vid förändringar i affär och regelverk). Finance Operations ansvarar för den legala finansiella rapporteringen och arbetar med målsättningen om en standardiserad och effektiv finansiell rapportering med hög kvalité i leveranser. Förflyttningen omfattar alltifrån process, arbetssätt, information och systemlösningar. För att säkerställa kvalité i den finansiella interna kontrollen i den förflyttning Skandia har framför sig, stärker Finance Operations sin organisation med en utåtriktad, strukturerad och produktiv person som ansvarar för den finansiella interna kontrollen.

Söker du ett nästa steg och vill arbeta i en mångsidig roll där du får möjlighet att vidareutveckla befintliga och nya ramverk och på så sätt säkerställa en god intern kontroll kopplat till den finansiella rapporteringen för Skandia? Om du vill ha bred och utvecklande roll med stora kontaktytor i ett företag som gör skillnad, då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Skandia förstärker nu sitt team inom Finance Operations med en utvecklingsorienterad person som kommer ansvara för den finansiella interna kontrollen. Du kommer vara en nyckelperson för att säkerställa att de finansiella processerna genomförs enligt de krav och regelverk bolaget ställs inför. Utöver detta kommer du agera bollplank samt kravställare mot resterande delar av organisationen för att säkerställa god finansiell intern kontroll. Då Skandia genomgår en transformation blir denna roll en nyckelperson i att garantera att förändringar i processer och system uppfyller kraven på god intern kontroll för den finansiella rapporteringen. Du kommer arbeta nära många olika intressenter såsom exempelvis CFO:er, redovisningschef, IT samt även Skandias revisorer. Tjänsten rapporterar till Chef för Finance Operations och är placerad på Skandias huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Rollen hos Skandia är bred men dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • Stötta arbetet med kvalitetsuppföljning och utvärdering av finansiell intern kontroll och styrning
  • Utveckla och förbättra processen kring finansiell intern kontroll i och med de större projekt Skandia arbetar med
  • Utbilda inom bland annat ramverket för finansiell intern styrning och kontroll
  • Stötta verksamheten med utveckling av processdokumentation
  • Identifiera brister och föreslå förbättringar
  • Delaktig i rapportering till risk-och revisionsutskott samt ledning med flera.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Vi ser gärna att har arbetat minst 5 år som revisor där du har granskat större bolag alternativt arbetar du som konsult inom intern kontroll eller internrevision. Självklart kan du även ha arbetat med de här frågorna inom en större reglerad verksamhet. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet från den finansiella sektorn eller granskat/arbetat i en börsnoterad miljö.

Du som person

Till denna roll söker vi dig som trivs i sociala sammanhang och breda kontaktytor och som vill vara med att bidra till Skandias fortsätta utveckling. För dig är det viktigt att självständigt driva ditt arbete från start till mål samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken och ta in ett bredare perspektiv. Du motiveras av att ta dig an problem för att sedan undersöka olika lösningar och bidra med egna initiativ som kan minimera risker och effektivisera processer. Då du har ansvar för att föra dialog kring förbättringsområden, risker och brister kopplat till Skandias interna kontroll för finansiell rapportering, lägger vi stor vikt vid att du är kunskapssökande, ansvarstagande och ses som en god kommunikatör.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!