Vill du arbeta i en utvecklande roll som Chief Accountant och göra detta i ett dynamiskt och internationellt företag? Vill du arbeta brett med redovisning och vara en del av ett härligt och framåtlutat team som hela tiden vill utvecklas och göra saker och ting bättre? Och vill du arbeta i en verksamhet som gång på gång når nya milstolpar och som växer både organiskt och via förvärv? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Till Columbus söker vi en driven och ansvarsfull Chief Accountant som kommer att arbeta med redovisning, bokslut och rapportering för de svenska bolagen. I rollen kommer du att arbeta inom ett brett spann och vara en del av ett globalt team med en Chief Accountant för respektive land. Du kommer att ha mycket kontaktytor dels mot olika processteams inom Global Finance Operations samt mot Group Finance teamet i Danmark. Du kommer att vara en brygga i redovisningsfrågor mot Business Controllers och Project Controllers. Du kommer även att ha en viktig roll i att både driva och delta i diverse projekt samt löpande processutveckling och effektiviseringsarbete. Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och samtidigt agera expert, stöd och bollplank till berörda delar av verksamheten.

Du kommer att rapportera till Director of Global Finance Operations som sitter i Danmark men vara placerad på Columbus kontor på Drottninggatan i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Månads- och årsbokslut för de svenska bolagen
  • Årsredovisning
  • Bokslutsrapportering till moderbolaget
  • Skatt- och momshantering
  • Utveckling av finansiella rutiner och processer
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi i kombination med erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Du arbetar troligen som Redovisningsansvarig eller Redovisningschef idag. Erfarenhet av projektredovisning och Dynamics 365 är meriterande men inget krav. Vidare har du ett intresse för system och ser systemstöd som det självklara verktyget för att effektivisera och förbättra ditt arbete.

Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift.

Du som person

Som person är du målfokuserad och driven och lockas av att arbeta i en snabbrörlig verksamhet. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver dem i mål. I och med att det händer mycket inom organisationen så är det viktigt att du kan prioritera och förstår vikten av kommunikation och samarbete. Då rollen kommer vara delaktig i effektiviserings- och utvecklingsarbete är det även viktigt att du kan ta egna initiativ och vågar prova nya

lösningar samt att du har en god struktureringsförmåga. Slutligen kräver rollen även att du har en god förståelse för vikten av detaljer och kvalitet, dvs att du vet när du ska gå in på detaljer och när du bör se till helheten.

Detta erbjuder Columbus

  • Möjlighet att arbeta globalt
  • Del av ett hjälpsamt team med en stark laganda
  • Möjlighet att bredda dig inom olika system
  • Arbete i en dynamisk och expansiv miljö

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Columbus med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp tfn 070-916 39 18 eller Caroline Björk tfn 073-303 34 66. 

Välkommen med din ansökan!

Columbus är ett IT-konsultbolag med över 1 800 anställda representerade i 10 länder. Columbus huvudsyfte är att hjälpa organisationer med att omvandla sin verksamhet digitalt och maximera sin produktivitet genom att erbjuda innovativa och ledande affärslösningar. Columbus-koncernen omsätter 1 655 mDKK och är noterat på OMX Copenhagen på Mid Cap-listan. Columbus huvudkontor ligger i Köpenhamn och den svenska finansfunktionen opererar från centralt belägna lokaler på Drottninggatan. Läs mer om företaget på www.columbusglobal.com