Lockas du av att bli en del av en välkänd industrikoncern och ett av Sveriges största börsbolag? Och vill du arbeta i en utvecklande och analytisk roll på koncernnivå där du kommer att få möjligheten att arbeta nära Bolidens koncernledning och beslutsfattare? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Detta söker vi

I rollen som Group Controller kommer du att erbjudas en unik möjlighet att bli delaktig i Bolidens arbete och dynamik på koncernnivå. Du kommer arbeta i en nyckelfunktion och få en överblick över hela bolagets verksamhet och ekonomi. 

Som Group Controller ingår du i koncernens Group Controlling-funktion som består av 4 medarbetare och är en del av Group Finance. Group Control ansvarar för ekonomistyrning, analys och affärsuppföljning av Bolidens verksamhet vad gäller operativ och finansiell utveckling, finansiell planering samt en bredd av projekt. 

Du rapporterar direkt till Director Group Control. I rollen ingår löpande dialog och nära samarbete med andra koncernfunktioner så som Accounting, IR, Treasury, Tax, Internal Control, Strategy/Market, CR, Communication, Business Areas, samt med Bolidens dotterbolag.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som Group Controller är bred då teamet roterar mellan ansvarområden och uppgifter, men du kommer till exempel att arbeta med följande:

  • Uppföljning och kvalitetssäkring av koncernens månatliga finansiella och operativa resultat
  • Framtagande av beslutsunderlag, PM och presentationsmaterial till ledning
  • Koordinering av prognoser och budgetprocesser
  • Förberedelse av styrelsematerial och kvartalsvis extern information
  • Delta i och driva projekt och business case inom Group Finance
  • Kontinuerligt utveckla processer och rutiner, manualer, verktyg med mera.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter ser vi att du har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du idag arbetar som controller, antingen ute i verksamheten eller på koncernnivå. Alternativt är du revisor med erfarenhet av att granska större koncerner. Det viktigaste är att du har en analytisk förmåga och ett starkt sinne för siffror. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel och ett intresse att arbeta med diverse system och analysverktyg.

Du som person

För att lyckas i rollen ser vi att du är en målmedveten person med förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt. Du är bra på att dra samband utifrån ett analytiskt perspektiv och har ett intresse för affären. Att ta ansvar för ditt arbete är något som du är van vid och du ser dig själv som en typisk ”doer”. Du har även insett vikten samt nöjet av att arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Boliden med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94, eller Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 6 000 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap. Läs mer om företaget på https://www.boliden.com/sv