Skandiakoncernen genomgår ett övergripande förändringsarbete inom Finance med syfte att skapa en modern organisation med en målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet (vid förändringar i affär och regelverk). En spännande transformation kommer ske där bolaget tar ett nästa steg och byter sitt nuvarande ekonomisystem mot en modern molnbaserad lösning.

Vill du axla financeperspektivet i en PMO-organisation och trivs i en föränderlig miljö? Vi söker till detta en driven person som gillar struktur och förändring för att vara en nyckelperson i denna förflyttning och sitta i programledningen med ansvar för PMO Office. Hos Skandia får du möjlighet att skapa struktur, utvecklas och bidra med kompentens för att skapa en modern och flexibel organisation, med ett gemensamt framåttänk.

Detta söker vi

Som PMO Manager kommer du ansvara för att hålla ihop och utvärdera processer kopplat till diverse projekt inom programmet för byte till nytt ekonomisystem. Vidare kommer du kontinuerligt arbeta med analys och uppföljning av resursallokering, milstolpar, kostnader, effekter och prognosarbete. Du kommer arbeta brett och ha mycket kontakt med många delar av organisationen där din roll är att utmana och stötta berörda parter för att på så vis stötta projektets framdrift. Då Skandia genomgår en stor transformation ser vi att du har erfarenhet av liknande projekt och ett stort intresse för system. Som PMO Manager ingår du i funktionen Group Planning & Control samt rapporterar till Head of Group Planning & Control. Tjänsten är placerad på Skandias huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer primärt att bestå av följande:

  • Etablera och ansvara för en robust programuppföljning kopplat till kostnader och effekter
  • Löpande uppföljning och rapportering av initiativets ekonomi
  • Hålla samman resurs och kompetensplanering och försörjning i dialog med enhetschefer
  • Uppföljning av planer, milstolpar och mål
  • Proaktiv förändringsledning gentemot direkt berörda och andra intressenter
  • Håller samman förändringsledningsplan och kommunikation
  • Uppföljning av externa leverantörer och avtal
  • Rapportering av status till relevanta intressenter

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och därefter skaffat dig 3-5 års arbetserfarenhet. Vi ser att du idag arbetar som Managementkonsult alternativt Business Controller gärna med en bakgrund inom revision. Du har erfarenhet av att projektleda och driva förändringsarbete inom finance och har goda systemkunskaper. Vi värdesätter erfarenhet av arbete inom iterativa och agila utvecklingsprojekt. Slutligen besitter du goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som PMO Manager ser vi att du är en produktiv och utåtriktad person som driver ditt arbete från start till mål. Du trivs i en föränderlig och snabbrörlig miljö och för dig är det viktigt att arbeta i en roll som bidrar med nya utmaningar och frågeställningar. Av andra betraktas du som en god kommunikatör som trivs i ett arbete som innehåller många kontaktytor inom organisationen. Då Skandia genomgår en stor transformation inom Finance ser vi att du är duktig på att skapa struktur och på ett pedagogiskt sätt kan kommunicera ut information till berörda parter.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se