AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 18 000 medarbetare på våra drygt 680 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Som norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland är vår storlek trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Sedan 2016 är AcadeMedia noterat på Nasdaq Stockholm och verksamhetsåret 2020/21 var omsättningen drygt 13 miljarder. Läs mer om företaget på academedia.se.

Söker du en ledande roll inom en organisation med världens viktigaste uppdrag som gör skillnad, på riktigt?

AcadeMedia har haft en snabb tillväxt de senaste åren både som ett resultat av förvärv och nystartade skolor. Vi erbjuder dig nu en nyckelroll inom ekonomifunktionen där du får ett helhetsansvar för koncernens ekonomiststyrningsprocesser. Rollen innebär ett mycket nära samarbete med koncernens CFO och VD och är ett naturligt bollplank och stöd för dem. Du blir del av en dynamisk organisation som är i ständig utveckling och där medarbetare har stort engagemang och drivkraft i att bidra till att våra barn, elever och deltagare når sin fulla potential.

Detta söker vi

Funktionen Group Business Control utgör bl.a. ett stöd till CFO och VD och är en viktig och central Business Partner utifrån ett ekonomiperspektiv. Funktionen ansvarar för koncernrapporteringen med fokus på controlling, arbetar med ekonomistyrning inklusive att driva budget- och prognosprocessen samt framställer koncernanalyser till koncernledning och styrelse. Vidare ansvarar funktionen för BI-och managementrapporteringssystemet. Inom Group Business Control finns också ett team som ansvarar för fastighetsadministration.

Ditt team som du ansvarar för består av 8 personer, varav 6 direktrapporterande. Du rapporterar till CFO samt leder och utvecklar verksamheten och medarbetarna inom funktionen. Ansvaret innebär att besitta en helhetsbild över koncernen och driva samt medverka i olika och varierande analys- och ekonomistyrningsprojekt. Vidare kommer du att vara delaktig i uppföljningen mot Segmenten, förbereda material till styrelsen och delta ur ett controllingperspektiv i eventuella förvärv. Du kommer att ingå i CFOs ledningsgrupp och verka nära andra funktioner såsom Koncernredovisning och Investor Relations.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande och som har minst 10 års arbetslivserfarenhet. Du kan exempelvis idag arbeta i en senior koncerncontrollerroll eller i en motsvarande strategisk Business Controllerroll. Du är stark i controllerperspektivet och har en gedigen erfarenhet av att arbeta med prognoser, analyser samt driva förändringsprocesser. Om du har erfarenhet från att verka i en börsnoterad miljö är detta naturligtvis en fördel men inget krav. Vidare ser vi att det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap samt att du har förmågan att motivera och inspirera andra.

Du som person

Vi söker dig som är en självgående person med ledaregenskaper och som motiveras av ett stort ansvar i ditt arbete. Du har integritet samt en förmåga att hantera en föränderlig miljö och bibehålla en god struktur. Då du kommer att ha en övergripande roll är det viktigt att du är affärsorienterad, strategisk och analytisk samt är mål- och lösningsfokuserad för att driva processer och ro förändring i land. För att trivas på AcadeMedia tror vi även att du har en prestigelös inställning, är social och tycker om att samarbeta med andra. Du kommer ha mycket kontakt med andra inom organisationen, varför vi även tror att du är en pedagogisk och god kommunikatör.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du rekryteringskonsult Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66 alt Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!