Vi söker dig som vill fortsätta att utvecklas i ett av Sveriges största upplevelseföretag. Lockas du av ett helhetsansvar och trivs i en dynamisk miljö där utveckling och tillväxt står högt på agendan? Som Business Controller för Strömmas svenska verksamhet kommer du få möjlighet att arbeta i en bred och affärsnära roll med många kontaktytor inom företaget. Den ena dagen är inte den andra lik. Strömma är pålitliga, engagerade och genuina och du kommer bli en del av ett engagerat och kompetent gäng som brinner för sin kärnverksamhet. Låter det som en tjänst för dig? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

I din roll som Business Controller kommer du bla att arbeta med affärs- och resultatuppföljning, analys och rapportering. Andra ansvarsområden är prognos och budget samt att du är ett affärsstöd till ledningen och ett naturligt bollplank för dem i styrningen av Strömma Sveriges verksamhet. Vidare kommer du att kontinuerligt arbeta med ett förbättrings- och utvecklingsarbete för att effektivisera processer, arbetsmetoder, verktyg och du kommer aktivt delta och driva olika projekt för att bidra till verksamhetens fortsatta utveckling. Du kommer att ha mycket kontakt med många delar av organisationen där din uppgift är att utmana och stötta verksamheten. Tjänsten ingår i Strömma Sveriges ledningsgrupp och du rapporterar direkt till affärsområdeschefen för Sverige. Strömma har sitt huvudkontor på Skeppsholmen i centrala Stockholm men det finns flexibilitet kring mixen av kontorsarbete och hemmakontor. Du kommer naturligtvis också spendera tid ute i verksamheten för att lära känna den och vara verksamhetsnära

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Ansvara för Strömma Sveriges ekonomiska uppföljning och styrning
  • Ansvara för månadsrapportering, budget och prognosarbete
  • Utföra K/I-analyser och kontinuerligt arbeta med att förbättra affärsområdets lönsamhet
  • Vidareutveckla affärsområdets ekonomiska rapport- och styrsystem utifrån koncerngemensamma beslut.
  • Stödja verksamhetsansvariga i uppföljning av verksamheten och vara ett affärsmässigt stöd och bollplank.
  • Ta fram beslutsunderlag för ledningsgruppen
  • Stödja användarna i de system som används.
  • Delta i diverse projekt för en förbättrad effektivitet och kvalitet
  • Vara delaktig i nya affärsmöjligheter

Strömma använder sig av NAV som affärssystem samt Anaplan och Qlikview som analyssystem.

Din profil

Dina personliga egenskaper och ditt mindset väger tungt i denna rekrytering samtidigt som vi tror att du har en akademisk utbildning och erfarenhet av att arbeta som controller i minst tre till fem år. Viktigt är att du bidrar med ett intresse för affären och den ekonomiska styrningen. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en händelserik och dynamisk miljö och har arbetat under tillväxt. Vidare har du goda kunskaper i Excel och ett stort systemintresse.

Du som person

För att passa i rollen som Business Controller är du en målorienterad och självgående person som självständigt driver ditt arbete från start till mål. Du besitter förmågan att arbeta strukturerat och att leverera med hög kvalitet är en självklarhet för dig, samtidigt som du alltid utgår utifrån ett väsentlighetstänk. Som person motiveras du av att arbeta i en dynamisk miljö och att hitta lösningar i olika situationer. Då du kommer att ha kontakt med många personer internt är det viktigt att du har en förmåga att pedagogiskt kommunicera ekonomisk information inom verksamheten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Strömma med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-99 99 701 eller Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-55 79 606.

Välkommen med din ansökan!

Strömma Turism & Sjöfart är moderbolag i Stromma Group som är ett av Sveriges största upplevelseföretag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen har även verksamhet i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Nederländerna. Vårt främsta fokus ligger på vad folk gör när de är lediga men vi är också verksamma på företagsmarknaden. Vår mission är att leverera minnen för livet genom att vara norra Europas ledande hållbara producent av sightseeing och rundturer. I Sverige verkar man genom ett antal varumärken såsom: Birka Vikingastaden, Cinderellabåtarna, Stockholm Sightseeing, Hop On Hop Off, Paddan Sightseeing, City Sightseeing, Strömma Kanalbolaget, Vaxholms Kastell och Göta Kanalrederiet. Koncernen omsatte cirka 1 miljard kronor innan pandemin och har nu fokus på att återhämta sig och åter sätta sig i en position för att fortsätta expandera verksamheten. Bolaget står inför en viktig utveckling inom hållbarhetsområdet och jobbar aktivt för att ligga i framkant beträffande utsläpp och social mångfald. Läs mer om företaget på www.stromma.com.