H&H Group AB söker nu en Group Financial Controller med huvudet på skaft och klipp i steget som vill vara med i en spännande tillväxtfas. Lockas du av möjligheten att få lära dig mycket i en koncernredovisningsroll med många kontaktytor? Och vill du arbeta nära ledningen i en dynamisk och snabbt växande koncern i en roll där du kommer att få möjlighet att vidareutveckla controlling-perspektivet på koncernnivå? Då kan detta vara en roll för dig!

Detta söker vi

Vi söker dig som vill ta steget till rollen som Group Financial Controller med fokus på koncernredovisning. Rollen passar perfekt för dig som vill se helheten i ett bolag och knyta ihop säcken i koncernbokslutet. Tjänsten är ny inom företaget vilket innebär att du kommer vara med att påverka rollens utformning. Du kommer tillsammans med en Group Controller att arbeta med den legala och operativa konsolideringen av koncernens idag 23 dotterbolag, styra och utveckla årsredovisningsprocessen samt stödja affärsverksamheten inom diverse frågeställningar. I rollen kommer du även att arbeta med förvärvsanalyser och integration av nya bolag.

Tjänsten rapporterar till Group Controller och du kommer ingå i ett koncernteam på fem personer.

Huvudsakliga ansvarsområden

I rollen som Group Financial Controller ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Hantera månatlig rapportering från dotterbolagen, analys och uppföljning av desamma
  • Upprätta koncernens månadsbokslut med stöd av Group Controller
  • Sammanställa koncernens månadsrapporteringar och årsredovisning
  • Delta i upprättande av koncernens årliga impairment tester
  • Ad hoc utredningar och analyser
  • Proaktiv och kontinuerlig utveckling av finansiella processer, uppföljningsmodeller, rapporter och system
  • Kassaflödesanalyser och skatteberäkningar 
  • Förvärvsanalyser samt integrera nya bolag i koncernen

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi och har troligen arbetat som revisor i 3-5 år. Du kan även ha tillskansat dig erfarenhet inom koncernredovisning i en annan roll. Du har haft internationella kontaktytor i dina tidigare roller och du känner dig bekväm med att tala och skriva på engelska. Vidare har en god förståelse för processer, ett stort systemintresse samt har en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar samt implementera dessa.

Du som person

För att passa i rollen är du en strukturerad och analytisk person som är van att leverera med kvalité samtidigt som du alltid utgår utifrån ett väsentlighetstänk. Av andra betraktas du som en typisk ”doer” som är van att driva ditt arbete framåt. Du är nyfiken, vågar utmana det rådande och motiveras av att hitta de bästa lösningarna. Eftersom H&H Group är en entreprenöriell koncern är det även viktigt du trivs i en fartfylld och dynamisk miljö. Slutligen ser vi att du är en god kommunikatör med förmågan att lyssna in situationer och samarbeta med dina kollegor runtom i organisationen.

Detta erbjuder vi

Du kommer att erbjudas en utmanande och spännande roll i en stimulerande miljö på H&H Groups kontor på Sveavägen 20 i Stockholm. Vi erbjuder en öppen, kreativ och snabb miljö där det egna ansvaret får stort utrymme. Dina framtida kollegor är ett glatt gäng som brinner för ekonomi och har en hög ambitions- och servicenivå. Här finns goda utvecklingsmöjligheter för den som vill.

Ansökan

Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

H&H Group AB samlar Sveriges främsta kommunikationskompetens i 15 ledande byråer: Hallvarsson & Halvarsson, Comprend, Springtime Intellecta, Jung, Creo, Berntzon Bylund, Identx, Bysted, Involve, Consilio, Savvy, Wonderland, Axiom Insight samt två nyligen förvärvade bolag: Nordic Morning Group och Mods. H&H Group kommer pro forma efter de nya förvärven ha en byråintäkt på ca 640 miljoner SEK med drygt 500 anställda i över tio länder med kontor i Stockholm, Malmö, Linköping, Helsingfors och London.

För mer information se www.halvarssongroup.com