Swedish Match utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktsegmenten Rökfria produkter, Cigarrer samt Tändprodukter. Med visionen om ”En värld utan cigaretter” eftersträvar koncernen att bidra till förbättrad folkhälsa genom att med sina rökfria produkter erbjuda attraktiva alternativ till cigaretter. Swedish Match tillhandahåller välkända produkter av högsta kvalitet. Tillverkning sker i sju länder och försäljningen är störst i Skandinavien och USA. Koncernens nettoomsättning för 2020 uppgick till 16 698 MSEK och antalet medarbetare uppgick i genomsnitt till 6 733. Huvudkontoret är beläget i Stockholm. Swedish Match aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (SWMA). För mer information se: www.swedishmatch.com  

Swedish Match växer och ska nu utöka teamet med ytterligare en kollega! Lockas du av att arbeta i en internationell börsnoterad koncern i spännande fas, där fokus bland annat ligger på utveckling av produkter, tillväxt på nya marknader och E-handel? Vill du vara en del av ett ambitiöst och målinriktat team i en roll med stora utvecklingsmöjligheter? Då ska du definitivt läsa vidare!

Vår vision och våra värdegrunder

Swedish Match vision är “En värld utan cigaretter” och våra kärnvärden är Passion, Ägarskap, Kvalitet och Innovation. Dessa grundpelare har stor genomslagskraft i vårt dagliga arbete och för oss är varje enskild medarbetare en avgörande del av vårt vinnande lag. På Swedish Match ges du möjligheten att bli en del av ett företag med både stolt tradition och stark innovationskraft. Vi vet att en bra arbetsplats har en jämn fördelning av män och kvinnor samt att den präglas av öppenhet mot olika kulturer. Detta arbetar vi strategiskt med i vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete.

Om tjänsten

Vi söker nu en Junior Accountant till vårt redovisnings- och rapporteringsteam för Europadivisionen på Swedish Match. Vi söker dig som är i början av din karriär och lockas av att få kombinera dina intressen för redovisning, retail och system. I rollen som Junior Accountant ingår du i ett team om sju medarbetare som ansvarar för redovisning, rapportering och processutveckling för hela divisionen. Tjänsten är bred och varierad med fokus på bland annat löpande redovisning, bokslutsarbete samt att bistå vid upprättande av deklarationer och årsredovisningar.

Redovisningsteamet på Europadivisionen arbetar verksamhetsnära och du kommer utöver löpande arbetsuppgifter att vara delaktig i pågående projekt kopplade till bland annat expansion inom E-handel. Rollen innefattar breda kontaktytor såväl internt som externt (ex. Business Control, IT, Treasury, bolagets Revisorer m.fl.). Som Junior Accountant rapporterar du till Director Accounting & Reporting Europe Division och tjänsten är placerad på Swedish Match huvudkontor på Sveavägen i Stockholm.

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi i kombination med praktisk erfarenhet från en liknande roll. Vi tror att du har 1-3 års relevant arbetslivserfarenhet, antingen efter eller parallellt med dina studier. För denna tjänst ser vi gärna att du utöver ett gediget redovisningsintresse har ett intresse för system, digitalisering och processutveckling. Du har goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel, och gärna erfarenhet av arbete i ett större ekonomisystem. Det är viktigt att du vill förstå affären och delta i projekt som bidrar till verksamhetens utveckling. Då Swedish Match är en internationell koncern ser vi helst att du är bekväm med att kommunicera på både svenska och engelska.

Du som person

För att lyckas i rollen som Junior Accountant tror vi att du är en kvalitetsmedveten person som har ett öga för detaljer. Du behöver inte ha gjort allt innan men vi värdesätter att du är nyfiken och söker ny kunskap inom ditt område. Du är en person som trivs i en dynamisk miljö där förändring och utveckling av processer sker kontinuerligt. Detta är en tjänst med breda kontaktytor och vi ser därför att du är duktig på att samarbeta med andra, både inom och utanför teamet. Swedish Match har höga mål för sin verksamhet och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar inom ditt område!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Swedish Match med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-38 822 62 eller Anna Abrahamsson 070-691 01 35. Som en del i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Välkommen med din ansökan!