Ett mindre noterat Medtech-bolag söker nu en interim CFO för att kunna ta nästa steg i sin internationella expansion. Bolaget har en patenterad och testad produkt för medicinsk behandling som nu ska kommersialiseras på en större marknad.

Plats:

Stockholm       

Start:

jan 2022        

Uppdragets längd:

Ca 12 månader (med möjlighet till anställning) 

Omfattning:

50–100%

Beskrivning av uppdraget:

Som CFO har du det övergripande ansvaret för att samordna och utveckla arbetet inom ekonomifunktionen. Du kommer ha ett nära samarbete med och vara ett affärsmässigt bollplank till VD och ledning. Stort fokus i uppdraget blir att expandera verksamheten i USA.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande helhetsansvar för ekonomi, från redovisning (outsourcad) till ekonomistyrning, rapportering och revision.
  • Budget- och prognosarbetet på koncernnivå
  • Agera strategiskt och vara ett finansiellt bollplank till såväl VD som övriga kollegor
  • Ansvara för kapitalanskaffning och vara kontaktperson mot investerare tillsammans med VD
  • Tillsammans med VD driva en eventuell framtida M&A
  • Ta fram underlag för prissättning och upplägg av revenue i länder där bolaget verkar
  • Ansvara för och vara kontaktperson mot revisorer, myndigheter, banker, börsen m fl
  • Rapportering till ledningsgrupp, styrelse och ägare

I rollen som interim CFO arbetar du tätt tillsammans med bolagets VD.

Din profil:

Du är civilekonom eller motsvarande med erfarenhet som ekonomichef/CFO. Du har tidigare arbetat affärsnära inom LifeScience (Medtech eller Pharma) och gärna i ett entreprenörs/tillväxtbolag. Du har erfarenhet av kapitalanskaffning, kännedom om internationell expansion och internationella investerare, företrädelsevis mot USA. Du är affärsmässig och drivs av att utveckla och etablera bolag utanför Sveriges gränser. Du ser möjligheter, har ett proaktivt synsätt och trivs med korta beslutsvägar. För att bli framgångsrik i rollen krävs en god förmåga att se helheten och alltid ha blicken framåt. Erfarenhet av att arbeta i en noterad miljö är önskvärt men ej ett krav.

Ansökan:

I detta konsultuppdrag samarbetar företaget med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding 070-916 94 00.