Previa och Falck Healthcare, tillsammans med övriga bolag i Falck koncernen, är verksamheter som har som mål att förbättra människors hälsa. Vi söker dig som vill vara med och bidra till ett hälsosamt arbetsliv. Previa ska rekrytera en affärsfokuserad Business Controller och vi vänder oss dig som lockas av att få arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö. Om du vill ha en verksamhetsnära, bred och utvecklande roll i ett företag som gör skillnad, då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

För tjänsten som Business Controller söker vi en affärsinriktad och analytisk kollega. Vi tror att du trivs i en roll med breda kontaktytor och tätt samarbete med våra chefer ute i verksamheten. Du ingår i ett team om tre Business Controllers i Sverige men även i ett nordiskt team av Business Controllers. Tillsammans ansvarar ni för prognosarbete, analyser, resultatuppföljning, ekonomistyrning och löpande projekt. Du kommer att ha en proaktiv roll där du samarbetar med och stöttar verksamhetens resultatansvariga chefer och ledning. Vidare kommer du kontinuerligt att delta i förbättrings- och utvecklingsarbete. I rollen rapporterar du till Previas VD och tjänsten är placerad på Previas huvudkontor i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad men dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

  • Arbeta med budget och prognos
  • Genomföra löpande kostnads-, intäkts- och resultatanalyser
  • Analysera, följa upp och kvalitetssäkra månadsbokslut
  • Bistå regionchefer i verksamheten med stöd och information kopplat till verksamhetens ekonomi och resultat
  • Delta i regionala/lokala ledningsgruppsmöten
  • Vara delaktig i att säkerställa korrekt rapportering och att siffrorna presenteras på ett tydligt och grafiskt tilltalande sätt
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra processer och rutiner
  • Delta i, eller driva projekt inom ditt område

Din profil

Du har en relevant akademisk utbildning i kombination med minst fem års arbetslivserfarenhet. Du har troligtvis arbetat inom Business Control, Financial Control och eller Revision. Du är van vid och intresserad av att arbeta med system och har goda färdigheter i Office-paketet, i synnerhet Excel. Erfarenhet av BI-system ses som meriterande. Du kommunicerar på god engelska då det är koncernspråk. Du behöver inte ha arbetat med alla moment i rollen tidigare, viktigast är att du har ett gediget affärsintresse och en stark vilja att lära dig!

Du som person

För att trivas i den här tjänsten är det viktigt att du är en strukturerad person som självständigt tar ansvar för dina uppgifter. Du är noggrann och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Du trivs med problemlösning och har förmågan att själv se hur saker kan effektiviseras och utvecklas. Previa befinner sig i en spännande fas och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar inom ditt område.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Previa med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, 070 916 39 18 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Att skapa ett hållbart arbetsliv och motverka ohälsa står i fokus för oss på Previa. Tillsammans med våra dotterbolag, Falck Healthcare och Falck Hälsopartner, har vi 1 200 anställda på över 100 orter i landet och omsatte 2021 1,2 miljarder kronor. Previa ingår i Falck Group och affärsområdet Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Våra medarbetares engagemang och kompetens är grunden för vår framgång. Arbetsglädje är därför ett av våra viktigaste mål, i en miljö där man kan utvecklas, vara delaktig och känna stolthet i att bidra till hälsa i samhället. Läs mer på www.previa.se.