Nu har du en unik möjlighet att få vara med i Chiesis fortsatta expansion i Norden. Motiveras du av att arbeta i en bred controllerroll med nordiskt ansvar där du blir en sparringpartner till CFO och VD? Lockas du dessutom av att arbeta i en entreprenöriell organisation som är en del av ett stort, familjeägt, forskningsdrivet och globalt bolag? Då tror vi att denna roll är rätt för dig!

Chiesi i Norden har under de senaste åren befunnit sig i en kraftig tillväxt och rollen som Manager Business Control Nordic är nyinrättad för dig och är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av Chiesi i Norden. Du kommer att få stor möjlighet att påverka och får vara med att sätta struktur och processer för controllingarbetet framåt.

Detta söker vi

Du kommer att tillhöra financefunktionen som i Norden består av åtta personer och du kommer att vara ytterst ansvarig för controllerfunktionen i Norden. Till din hjälp har du en Financial Controller, som du har personalansvar för, och tillsammans med denne arbetar ni brett inom controllingområdet.

Funktionen ska bland annat utgöra ett stöd till CFO, VD och andra ledande befattningshavare och du skapar ett stort värde för verksamheten. Du kommer att arbeta i en affärsnära roll med ekonomistyrning innefattande bland annat att driva budget- och prognosprocessen inklusive uppföljning. Vidare kommer du att vara aktiv i affärsplaneringsprocessen och vara ett naturligt bollplank och stötta affären. Ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete sker också för att effektivisera processer, arbetsmetoder och verktyg. För att lyckas i det ser vi därför att du bland annat har ett systemintresse och att du trivs med att arbeta verksamhetsnära.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med ditt team kommer ni att ansvara för:

  • Driva budget- och prognosprocessen inklusive uppföljning.
  • Utgöra stöd till affärsområdeschefer i affärsmässiga beslut.
  • Uppföljning av försäljning och lönsamhetsanalyser.
  • Analys av månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Ansvara för distribution och utveckling av månatliga managementrapporter.
  • Driva eller delta i strategiska projekt lokalt men kan även också medverka i koncernövergripande projekt.

Din profil

Vi söker dig som är civilekonom med minst fem till sju års erfarenhet av att arbeta i en Business Controller roll. Erfarenhet från läkemedelsbranschen är mycket meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av att verka i en internationell miljö samt har erfarenhet av att leda personal eller team. Du är en van användare av ERP-system och BI-verktyg, gärna SAP och BPC, har erfarenhet av finansiell analys, budget, prognoser och managementrapportering.

Du som person

För att bli framgångsrik i rollen bör du trivas med att arbeta i ett internationellt företag med en hög förändringstakt. Du är en resultat- och utvecklingsdriven person som har en skarp analytisk förmåga. Vidare har du ett stort affärsfokus och ledaregenskaper med förmågan att lösa problem, men även entusiasmera andra och bidrar på ett naturligt sätt till en stark teamanda.

Chiesi är passionerade, inkluderande och vänliga och ingår i en stödjande global gemenskap. Dess laganda och deras höga samarbetsnivå skapar en god sammanhållning och en vilja att ta på sig utmaningar och stötta varandra för att tillsammans förbättra människors livskvalitet. Välkommen till Chiesi!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Chiesi med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Chiesi Group är ett internationellt företag, med huvudkontor i Parma, Italien. Med en omsättning på ca 2 miljarder euro för Chiesi Group är vi bland de 50 största läkemedelsföretagen i världen. Chiesi utvecklar och distribuerar läkemedel i mer än 80 länder och har 29 internationella bolag. Idag är Chiesi ett av världens ledande läkemedelsbolag inom det respiratoriska området och bedriver även verksamhet inom neonatologi, sällsynta sjukdomar och specialistvård. Chiesi har ett starkt hållbarhetsfokus för all vår verksamhet och har sedan 2019 en certifiering som B-corpbolag. Chiesi är även etablerat i Norden med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Chiesi Norden har en personalstyrka på ca 85 medarbetare, inkluderat en forskningsenhet, och befinner sig i en stark tillväxtfas. Chiesi Pharma AB blev nyligen Great Place to Work-certifierade. Läs mer på www.chiesipharma.se