Arbetar du inom produktionscontrolling idag, och vill få ett utökat ansvar med fler fabriker? Vill du även att ett kontinuerligt arbete med processförbättringar ska vara en naturlig del av din nästa roll? Och vill du genomföra detta arbete i ett bolag där det händer mycket och där du får vara med och påverka och förändra? Då ska du söka rollen som Produktionscontroller på Strängbetong!

Detta söker vi

Till Consolis Strängbetong söker vi nu en Produktionscontroller. Du kommer att ansvara för den ekonomiska uppföljningen, analysen och rapporteringen av sju fabriker. Du arbetar tätt ihop med produktionsdirektören och de sju fabrikscheferna. Du kommer att ingå ledningsgruppen för produktion och rapportera till CFO.

Utöver ansvaret för att stödja cheferna inom produktion kommer du ha ett stort fokus på att driva förbättringsarbeten inom produktionscontrolling. Vissa områden är redan nu lokaliserade men du kommer även att vara den som initierar förbättringsprojekt och sen ser till så att de genomförs.

Alla sju fabriker är baserade i Sverige, varmed du kommer att behöva kunna resa i tjänsten. Strängbetongs huvudkontor är i Stockholm, där du med fördel är ett par dagar i veckan.

Dina arbetsuppgifter

Som Produktionscontroller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara följande:

  • Ge affärsinriktat stöd till operativa verksamhetens chefer i ekonomiska frågor samt kommunicera finansiell information internt.
  • Ansvara för uppföljning, analys och rapportering av produktionsresultatet inkl. relaterat bokslutsarbete.
  • Uppföljning och analys av nyckeltal för produktionen samt övriga ekonomiska beslutsunderlag.
  • Budget och prognos.
  • Sammanhållande för företagets investeringar och tar fram underlag för investeringskalkyler.
  • Produktkalkylering och standardprissättning.
  • Kostnads- och lönsamhetsanalyser.
  • Sammanhållande för lager och inventering.
  • Utveckling av ekonomiska processer kopplade till produktion samt rådgivande i ekonomiska frågor.
  • Utbildning av chefer och kollegor inom produktionen kring ekonomiska nyckeltal och processer.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter arbetat/arbetar idag inom produktionscontrolling. Rollen som Produktionscontroller, ska vara ett naturligt nästa steg för dig som vill utvecklas inom området och som även vill fokusera på förbättringsarbete. Du är genuint intresserad av system och har mycket goda excelkunskaper.

Du som person

För att lyckas i rollen som Produktionscontroller, är du en lösningsorienterad person som har förmågan att såväl initiera förbättringar som att se till att få dem implementerade. Du är en drivande person med en hög inneboende produktionstakt och som har förmågan att såväl lyssna in andra som att själv ta ledningen och föra fram ett budskap. Slutligen har du förmågan att anpassa dig till olika typer av förutsättningar och kan ta dig framåt utan att själv vara beroende av perfekta strukturer och processer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Strängbetong med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp, tfn 070 916 39 18 eller Anna Abrahamsson, tfn 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Strängbetong är Sveriges ledande stombyggsföretag och vår vision är att skapa de vackraste, mest innovativa och hållbara samhällsmiljöerna i Sverige. Vi bygger allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Strängbetong har idag sju produktionsenheter och elva kontor runtom i Sverige. Med sina 950 medarbetare har Strängbetong en årlig produktion om ca 500 000 ton betongelement och omsätter ca 2,4 miljarder. Huvudkontoret finns i Stockholm. Strängbetong ingår i Consoliskoncernen som har 11 000 anställda och omsätter ca 15 miljarder SEK. Läs mer på strangbetong.se.