Vi söker nu en interim Group Compliance Manager till ett börsnoterat bolag.

Till detta uppdrag söker vi dig som vill ta anställning som konsult eller dig som vill arbeta som underkonsult hos oss.

Uppdraget är beläget:

Stockholm

Tid:

Startdatum april tom aug

Omfattning:

100 % av en heltidstjänst.

Beskrivning av uppdraget:

I rollen som Group Compliance Manager kommer du att vara ansvarig för att bygga upp, implementera och upprätthålla arbetat avs intern kontroll inom bolaget. Du kommer även att vara ansvarig för informationssäkerhet inkluderande GDPR. Du kommer att arbeta nära Head of Group Finance och de nordiska ländernas CFOs. Rollen innebär att både arbete strategiskt och övergripande samt med planering, koordinering och att sätta de nya strukturerna. Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för intern kontroll avs den finansiella rapporteringen och tillhandahålla dokument för koncern och dotterbolag.
  • Tillsammans med Head of Group Finance implementera årscykeln avs intern kontroll.
  • Förbereda informationsmaterial och genomföra utbildning inom intern kontroll till verksamheten.
  • Mappning av finansiella processer för att identifiera risker för att säkerställa relevanta kontroller för att förebygga fel i den finansiella rapporteringsprocessen.
  • Säkerställa att revisionsanmärkningar följs upp och att åtgärder vidtas.
  • Ansvara för att bolaget följer policies, standards, processer och guidelines avs datasäkerhet.
  • Supportera verksamheten med underlag, implementera och granska interna policies, standards, processer och guidelines samt relevant compliance utbildning.
  • Agera support till verksamheten i dagliga frågor till både interna och externa stakeholders avs compliance frågor.

Din profil:

Du är civilekonom eller motsvarande och har minst 5-8 års erfarenhet från en liknade roll inom intern kontroll med en bakgrund från revision. Viktigt att du har arbetat med processer avs intern kontroll och har en god förståelse för processen och riskerna. Du är systemvan och är en van excelanvändare samt talar och skriver obehindrat på engelska.

Som person är du självgående och drivande samt har lätt för att kommunicera och skapa kontakter.

Du är analytisk med ett sinne för detaljer samt är bra på att upprätthålla struktur och skapa processer och rutiner. Vidare är du van att driva förändring samt att hantera diskussioner med olika intressenter i verksamheten.

Ansökan:

I detta konsultuppdrag samarbetar företaget med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Susanna Bergman 070-860 22 76.