Till en välkänd finansiell koncern söker vi omgående en Regulatory Reporting Specialist med erfarenhet av COREP och Kapitaltäckningsregelverket.

Till detta uppdrag söker vi dig som vill ta anställning som konsult eller dig som vill arbeta som underkonsult hos oss.

Uppdraget är beläget:

Stockholm

Tid:

Omgående och ca 6 månader. Möjlighet till anställning finns.

Omfattning:

Heltid

Beskrivning av uppdraget:

I rollen som Regulatory Reporting Specialist kommer du arbeta löpande med regulatorisk rapportering där du främst kommer i kontakt med Kapitaltäckningsregelverket och IFRS9. Du förväntas proaktivt initiera analysarbete och identifiera risker och avvikelser mot relevanta regelverk. I rollen ingår:

  • Att genomföra löpande regulatorisk rapportering
  • Bidra till att utveckla processer och dokumentation
  • Bidra med stöd i implementeringen av nya och existerande finansiella regelverk
  • Stötta och utbilda verksamheten inom finansiell rapportering
  • Arbeta med kontroller, beräkningar och stresstester för Pelare 2 rapportering (IKLU)
  • Löpande arbete och utveckling inom ramen för IFRS9 regelverket

Din profil:

Du har en universitetsexamen inom ekonomi, matematik, statistsik eller annan relevant inriktning. Vidare har du några års erfarenhet av att arbeta med COREP och är väl förtrogen med Kapitaltäckningsregelverket. Erfarenhet av IFRS9 är meriterande.

Som person är du drivande och analytiskt stark. Du har en professionell och prestigelös inställning och trivs i en komplex och entreprenöriell organisation. Du talar och skriver obehindrat på engelska.

Ansökan:

I detta konsultuppdrag samarbetar företaget med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding 070-916 94 00.