Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå i ett förvärvsintensivt börsbolag som verkar internationellt? Vill du vara en del av ett ambitiöst och rutinerat Group Finance Team och ha en roll där du får chansen att ständigt utvecklas och arbeta med många intressanta frågeställningar? Lockas du av att ha en roll med många kontakter såväl svenska som internationella? Då är detta nästa steg för dig!

Detta erbjuder vi

Som Senior Group Accountant kommer du att tillhöra Group Finance som ansvarar för koncernredovisning, moderbolagsredovisning och treasury och som idag består av sju personer. Du kommer vara en del av ett team om fyra personer som ansvarar för konsolideringen och att koncernboksluten håller en hög kvalitet. Du kommer även att delta i och driva effektivisering och förbättring inom ditt område. Arbetet i teamet roteras vilket innebär att du kommer få en mycket bred och varierande roll. Som Senior Group Accountant är du en del av Indutrades moderbolag som består av totalt 20 personer och du rapporterar till Head of Group Finance. Tjänsten är placerad på Indutrades huvudkontor i Kista där moderbolaget och ett tiotal dotterbolag med totalt 130 medarbetare sitter. Vi arbetar flexibelt och möjlighet finns att arbeta vissa dagar hemifrån.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Koncernredovisning och konsolidering av månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Delaktig i delårsrapporter och årsredovisning.
  • Ge support, råd och riktlinjer till dotterbolagen i internkontroll- och redovisningsfrågor.
  • Utveckla processer inom intern kontroll.
  • Regelverks- och skattefrågor.
  • Delaktig i förvärvsredovisningsprocessen.
  • Delta i och driva projekt inom koncernredovisningsområdet.
  • Kreativt och nyfiket arbeta i Cognos Controller.
  • Diverse ad hoc-uppgifter initierade av olika parter inom organisationen.
  • Kontinuerlig förbättring av rutiner och arbetssätt.

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund och minst fem års erfarenhet, antingen från revision eller i en operativ koncernredovisningsroll. Det du med säkerhet har med dig är ett intresse för koncernredovisning och att du vill fortsätta utvecklas inom området. Vidare är du en person med systemintresse och förstår värdet som det skapar till verksamheten. Då Indutrade verkar internationellt är det viktigt att du behärskar engelska i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som har känsla för detaljer samt besitter förmågan att arbeta noggrant, strukturerat och med god kvalitet. Vidare är du en person som gillar samarbete och du trivs med många kontaktytor. Att självständigt ansvara för ditt arbete är något du är van vid och du ser sig själv som en typisk ”doer” som gillar att driva ditt arbete i mål. Då Indutrade är en förvärvsintensiv verksamhet är det viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt, trivs med ett högt tempo och är van att anpassa dig till nya situationer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Indutrade med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan ska innehålla CV och Personligt brev och sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Enligt rutin kommer vi i denna rekryteringsprocess att genomföra en bakgrundskontroll på den slutkandidat som är aktuell för tjänsten. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Om företaget:

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som säljer och utvecklar komponenter, system och tjänster med högt tekniskt innehåll. Vi marknadsför lösningar som effektiviserar kundernas system och processer. Med en decentraliserad struktur verkar vi genom fler än 200 dotterbolag och har över 7 000 anställda i ett 30-tal länder och sex världsdelar. Ett typiskt Indutradebolag omsätter mellan 50-100 mkr och våra verksamheter finns inom en rad olika branscher, till exempel infrastruktur och anläggning, verkstadsindustri, medicinteknik och läkemedel, energi, VA och livsmedel. Koncernen är organiserad i åtta affärsområden och omsätter ca 19 MDR SEK. Indutrade är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Läs mer på www.indutrade.se.