Vi söker nu en Group Controller till ett bolag i tillväxt.

Till detta uppdrag söker vi dig som vill ta anställning som konsult eller dig som vill arbeta som underkonsult hos oss.

Uppdraget är beläget:

Stockholm

Tid:

Startdatum sista veckan av mars tom jan 2022

Omfattning:

100 % av en heltidstjänst.

Beskrivning av uppdraget:

I rollen som Group Controller kommer du att ansvara för ekonomin med fokus på intern och extern rapportering för ett noterat bolag i tillväxt med verksamhet i Sverige och utomlands. Du ansvarar för bokslut, årsredovisning och stöttar i de mer kvalificerade delarna i redovisningen samt arbetar med analys och rapportering, både internt och externt.

Till din hjälp har du en redovisningsekonom samt en Business controller. Du agerar stöd och support till VD och CFO i diverse frågor. Du rapporterar till CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för bokslut och rapportering, månad, kvartal och år.
  • Avvikelse analyser
  • Rapporterings till externa stakeholders inkl press releases, årliga rapporter etc
  • Bidra med kunskap kring regelverk och skatter etc (IFRS)
  • Uppföljning och rapportering av likviditet
  • Bidra med relevant information och analyser
  • Utveckla processer och rutiner
  • Div ad hoc analyser och projekt

Din profil:

Du är civilekonom med en bakgrund från Big4 och har erfarenhet av att arbeta i en liknande roll i ett noterat bolag. Du är systemvan och en van användare av Excel och Powerpoint. Du är flytande på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Som person är du affärsorienterad, analytisk och självgående. Du har lätt för att skapa kontakter och för att samarbeta. Du trivs i en roll som Group Controller där du både arbetar operativt samt supportar ledning och styrelse. Vidare drivs du av att arbeta i ett entreprenöriellt bolag i tillväxt där det händer mycket och där du få var med att utveckla och bygga vidare på processer och rutiner.

Ansökan:

I detta konsultuppdrag samarbetar företaget med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Susanna Bergman 070-860 22 76.