TECHNIA är ett världsledande kunskapsföretag inom PLM (Product Lifecycle Management) och en Platinum Partner till Dassault Systèmes. Våra PLM-lösningar hjälper företag att hantera produktinformation under alla faser i en produkts livscykel; från utveckling, design, tillverkning och försäljning till underhåll och support. Våra kunder återfinns inom branscher som medicinteknik, läkemedel, fordonsindustri, resor, mode, energi, detaljhandel, offshore, telekom och livsmedel. Vi har fler än 6 000 kunder över hela världen, inklusive 43 som är noterade på Fortune 500. Att en stor del av vår kundbas är trogna kunder sedan 30 år är vi extra stolta över. TECHNIA är en del av Addnode Group, listade på Nasdaq OMX Nordic List. För mer information, vänligen besök: www.technia.com.

Vill du arbeta i ett dynamiskt bolag som siktar på fortsatt hög tillväxt? Vill du ha en roll där du är en nyckelspelare i den fortsatta utvecklingen av ekonomifunktionen? Lockas du dessutom av att komma till ett svenskt bolag i en internationell kontext? Då är detta en roll för dig!

Detta söker vi

TECHNIA har under de senaste fem åren växt med 400% och planerar att fortsätta växa! Som ett led i det fortsatta utvecklingsarbetet inom ekonomifunktionen söker vi nu en driven Accounting Manager som kommer ha ansvar för redovisning och rapportering av 4–5 internationella bolag. Som Accounting Manager kommer du ingå i ett team på fem personer i Stockholm som tillsammans med kollegor i Indien, Tyskland och UK, hanterar redovisningen och rapporteringen av samtliga bolag inom TECHNIA. Du kommer att ha en bred roll och ett helhetsansvar, men kund- och leverantörsreskontra sköts av dina kollegor.

Då TECHNIA förvärvar nya bolag kommer du att vara delaktig i arbetet med att integrera bolagen i koncernen och du kommer också att arbeta med kvalitetssäkring.

I rollen som Accounting Manager kommer du även arbeta med den fortsatta uppbyggnaden av vårt indiska shared services center och för rätt person kan det även finnas möjlighet till en teamleader roll. Rollen passar därmed extra bra för dig som gillar utvecklingsarbete och som vill komma in och bidra med dina tidigare erfarenheter.

Redovisningen sköts i Dynamics 365 och rapporteringen i Aaro. Tjänsten rapporterar till Ekonomichef och du kommer vara placerad på TECHNIAs huvudkontor i Kista, ett stenkast från Kista Centrum.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a vara följande:

  • Månads- och årsbokslut
  • Skattedeklarationer
  • Årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Rapportering till svenskt börsnoterat moderbolag
  • Kontaktperson mot shared service center i Indien
  • Integrering av förvärv i koncernen
  • Uppföljning och analys
  • Intercompany fakturering och avstämningar
  • Involverad i transfer-pricing frågor
  • Utveckling av finansiella rutiner och processer
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Din profil

Du har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi. Vi tror att du arbetar i en liknande roll idag eller att du är redovisningskonsult. Det är en fördel om du har arbetat i en internationell koncernmiljö och har du även erfarenhet av projektredovisning är detta mycket meriterande.

Att du har en mycket god förståelse för system samt är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift, det ser vi som en självklarhet.

Du som person

För att passa i rollen som Accounting Manager är du en stöttande och hjälpsam person som gärna delar med dig av din kunskap. Du är en strukturerad person med förmågan att gå mellan perspektiven helhet kontra detalj. Det händer saker och ting kring dig, du har en positiv energi och en hög produktion i dig. Att ta stort ansvar för dina arbetsuppgifter är självklart för dig, likväl som att ta ställning i olika frågor såsom utveckling och förbättring av rådande arbetssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar TECHNIA med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson, telefon 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, telefon 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!