Konsultprofilen

Namn: Maria Holmertz

Aktuellt: Firar 6 år med Prodiem!

Bakgrund: Maria startade egen verksamhet inom HR år 2012 och har haft uppdrag genom Prodiem sedan dess, främst inom finansbranschen. Hon har haft uppdrag som HR Business Partner och även varit projektledare inom outsourcing av lönefunktion.

Prodiem med 3 ord: Professionella, Kompetenta och att Jag som konsult känner mig prioriterad.

Vad kännetecknar en bra uppdragsgivare tycker du? Att man är tydlig både kring uppdraget och med sina förväntningar, ger mandat till konsulten och tar tillvara på konsultens kompetens på bästa sätt.

Vad värderar du högst i samarbetet med Prodiem och varför? Jag har alltid känt att jag har fått stöd och support av Prodiem. Jag känner en stor trygghet i att vara konsult genom er. Min konsultchef känner mig mycket väl och vet vart jag passar in och kan därför ge förslag på roliga och utmanande uppdrag. Vi har kontinuerligt kontakt och jag känner mig alltid prioriterad.

Hur kommer det sig att du startade eget? Jag ville utmana mig själv – och utvecklas! Jag hade varit länge på ett och samma ställe och kände att jag ville se andra typer av företag.

Vilken är den viktigaste skillnaden mellan att vara konsult och anställd tycker du? Flexibiliteten och att man kan vara opartisk. På så sätt kan man vara mer konkret och inte en del av det politiska spelet som kan förekomma på arbetsplatser.

Hur kom du i kontakt med Prodiem från första början? Det var min man som tipsade om Prodiem. Han är också konsult och hade varit i kontakt med er vid ett tillfälle. Han rekommenderade mig att ta kontakt, och på den vägen är det.

Vad är det som har gjort Prodiem till en bra samarbetspartner för dina uppdrag? Ni är otroligt proffsiga och tar er alltid tid till att lyssna oavsett om man är på ett av era uppdrag eller inte. Ni håller allltid kontakten mellan uppdragen vilket jag uppskattar och tycker är otroligt viktigt. På så sätt har vi lärt känna varandra och ni kan därför hitta bra och roliga uppdrag som passar mig.

Vilka tips kan du ge till dem som är sugna på att starta eget som konsult? Mitt tips är att kontakta lite olika konsultbolag för att få koll på marknaden. Inte för många, men heller inte för få. Det är viktigt att du får förtroende för det konsultbolag som du väljer och att de har uppdrag inom ditt område. Enligt mig bör en konsult snabbt kunna sätta sig in i arbetsuppgifter, förstå problemställningen, vara engagerad och ha lätt för att ta sig an människor.

Tack Maria nu kör vi 6 år till!