Finansansvarig till Stenvalvet

Lockas du av en roll där du får ta ett steg till inom finans och få ett helhetsansvar för finansområdet på ett välrenommerat och stabilt fastighetsbolag? Motiveras du av att arbeta i en värdeskapande, långsiktig och proaktiv organisation? Då ska du läsa vidare om rollen som Finansansvarig till Stenvalvet, som kan vara ett tydligt nästa steg i din karriär!

Ansvarsområde

I rollen som Finansansvarig kommer du ansvara för att finansiera Stenvalvets verksamhet via banker och kapitalmarknaden, med bästa möjliga villkor utifrån marknadsläge och Stenvalvets förutsättningar och finansiella riskmandat och ramar. Rollen kommer att innebära både ett strategiskt och operativt arbete i en verksamhet som står för föränderlighet och tillväxt.

Stenvalvet har hållbarhet högt på agendan, och det blir så klart du som kommer att ansvara för och driva det finansiella hållbarhetsarbetet framåt.

Tjänsten är placerad på Stenvalvets huvudkontor i centrala Stockholm. Du kommer att arbeta nära CFO, som du även rapporterar till. Du förväntas vara ett proaktivt stöd och bollplank till hela organisationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Finansansvarig kommer dina främsta arbetsuppgifter att vara:

 • Förvalta och utveckla skuldportfölj inom ramen för finanspolicy
 • Långsiktig likviditetsplanering
 • Bereda rapporter till ledning och styrelse
 • Delta i analys och framtagning av delårsrapporter och års- och hållbarhetsrapport
 • Att kontinuerligt uppdatera lånereskontra i Nordkap
 • Budget och prognos gällande finansiella intäkter och finansiella kostnader
 • Kvartalsvis covenantrapportering till banker
 • Upprätthålla och driva goda samarbetsrelationer med banker, investerare, ratinginstitut och andra intressenter i finansrelaterade frågor
 • Ansvara för, driva och rapportera Stenvalvets arbete med gröna/hållbarhetslänkade lån och obligationer likväl som taxonomirapportering
 • Samarbeta med transaktion och projekt utifrån kapitalbehov vid större investeringar
 • Omvärldsanalys inom området likväl som benchmark

Vem är du?

För att trivas i rollen som Finansansvarig är du en nyfiken och lösningsorienterad person med en naturlig framdrift. Du är prestigelös, har en mycket god samarbetsförmåga och ett genuint intresse för verksamheten och finans. Du har en strategisk höjd men lika viktig är förmågan ”att göra” och rent operativt få saker och ting gjorda.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du arbetar troligtvis som Controller idag där du kommit i kontakt med finansfrågor, och är intresserad av att ta ett nästa kliv med större ansvar inom finansområdet. Vi ser att du har erfarenhet av fastighetsbranschen, och har du arbetat med hållbarhet kopplat till finansiering är det meriterande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stenvalvet med Prodiem. Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt, men notera att urval och intervjuer sker under augusti månad. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallen på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Fastighets AB Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter. Totalt äger Stenvalvet ett hundratal fastigheter med en area av ca 594 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om ca 15,8 miljarder kronor. I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som utbildning, vård & omsorg, rättsväsende och kontor för myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare. Vi arbetar nära våra hyresgäster och vill vara en proaktiv partner som driver såväl fastigheten som verksamheten och välfärdssamhället framåt. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella investerare; Kyrkans pension och Stiftelsen för Strategisk Forskning. Läs mer på www.stenvalvet.se

Tillbaka till alla lediga jobb