Hållbarhetscontroller

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

Vill du kliva in i en ny roll där du får vara med och driva utvecklingen av hållbarhetsarbetet på ett bolag där du verkligen kan göra skillnad? Är du en strukturerad och kommunikativ person som drivs av att engagera andra? Nu har du chansen att vara del av den fortsatta utvecklingen på Swedavias flygplatser mot en hållbar framtid! Välkommen med din ansökan till rollen som Hållbarhetscontroller!

Detta söker vi

Hållbarhet är en central del av Swedavias strategi och vi söker nu en hållbarhetscontroller som ska vara med och utveckla Swedavias hållbarhetsarbete. Din huvudsakliga uppgift de närmaste åren är att driva och utveckla Swedavias hållbarhetsredovisning enlig EU:s nya lagstiftning, CSRD. Du arbetar tillsammans med andra enheter inom koncernen gällande hållbarhetsfrågor med fokus på rapportering. Det är en koordinerande roll där du ansvarar för att implementera, utbilda och driva hållbarhetsfrågor inom koncernen i syfte att säkerställa bolagets regelefterlevnad och högt ställda mål inom hållbarhetsområdet. Tjänsten är placerad vid Arlanda flygplats och du rapporterar till Swedavias ekonomichef.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

  • Ansvara för att strukturera, samla in, kvalitetssäkra och analysera hållbarhetsdata. Du utvecklar metoder och processer för detta med god intern kontroll
  • Koordinera och följa upp hållbarhetsrapportering enligt CSRD
  • Samordna arbetet med revision av hållbarhetsarbetet
  • Utreda vilka förändringar CSRD innebär för bolagets hållbarhetsredovisning
  • Rapportering enligt Taxonomin
  • Bevaka nya regelverk inom hållbarhetsområdet och säkerställa tolkning och implementering av dessa inom Swedavia, samt hålla dig a jour på trender inom området
  • Vara kravställare på relevanta systemstöd för hållbarhetsdata
  • Vägleda och coacha övrig verksamhet i Swedavia inom hållbarhetsfrågor

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, som ingenjör eller motsvarande och har minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Idag arbetar du mest troligen på en konsult- eller revisionsbyrå, alternativt i en controllerroll eller liknande roll på ett större bolag. Viktigast är att du har ett starkt intresse för hållbarhet, är drivande och skapar engagemang hos andra. Om du är bekant med standarder för hållbarhetsredovisning är det en fördel. Du behärskar det engelska språket i såväl tal som skrift. Vidare är du systemintresserad och har goda kunskaper i Excel.

Du som person

För att trivas som hållbarhetscontroller på Swedavia är du en driven och målmedveten person som trivs i en analytisk roll med ett starkt intresse för siffror och hållbarhet. Du har en stark logisk förmåga och inspireras av problemlösning och ständiga förbättringar. Du har lätt för att ta egna initiativ och har förmågan att arbeta självständigt då du i stor utsträckning kommer få vara självgående i ditt arbete. Du har ett strukturerat arbetssätt, är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete. Då rollen innebär att du har många olika kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du är en kommunikativ och relationsbyggande person.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Swedavia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Linnea Svensson på Prodiem, tfn 073-344 00 04.

Välkommen med din ansökan!

Tillbaka till alla lediga jobb