Group Financial Controller till Munters

Världsledande leverantör av framtidens klimatlösningar    

Munters är en världsledande leverantör av klimatlösningar för framtiden. Vi erbjuder innovativa, effektiva och hållbara lösningar för kunder inom branscher där kontroll av inomhusluftens fuktighet, temperatur och energieffektivitet är av avgörande betydelse. Tillsammans arbetar vi för att stödja våra kunder i skapandet av en friskare planet. Kom och arbeta hos oss och bli en del av denna spännande resa.

Munters är ett globalt företag med 4 000 anställda i över 30 länder. Omsättningen uppgick till drygt 10 mdr SEK 2022 med en tillväxt om 41%. Nu söker vi dig som lockas av att arbeta i en börsnoterad miljö där du får möjligheten att utveckla dina kompetenser inom ekonomi! Trivs du som bäst i ett engagerat team där samarbete är en självklarhet? Som Group Financial Controller hos Munters uppmuntras du till att komma in med en nyfikenhet och en vilja att lära dig nytt.

Rollen som Group Financial Controller

Som Group Financial Controller på Munters kommer du att arbeta i en nyckelfunktion inom Group Finance. Du kommer att få en överblick över helheten i bolaget och vara delaktig i arbetet med att knyta ihop säcken på koncernnivå. Rollen ger dig goda förutsättningar att samla på dig värdefulla erfarenheter inom både controlling och redovisning. Högt upp på agendan hos Munters ligger diverse processförbättringar för att systematisera och utveckla systemstöd, arbetssätt och rapportpaket. I din roll kommer du också att verka för att koncernrapporteringssystemet AARO används på bästa sätt inom koncernen.

Som Group Financial Controller kommer du vara en del av ett sammansvetsat team på fyra personer inom Group Financial Control. Du kommer även att ha ett nära samarbete med alla rapporterande enheter samt övriga team inom Group Finance. Huvudkontoret är beläget i Kista i nyrenoverade lokaler, med möjlighet till visst hybrid-arbete.

Huvudsakliga ansvarsområden

I rollen kommer du att ha arbetsuppgifter inom ett brett spektrum, du kommer till exempel att arbeta med följande:

  • Kvalitetssäkring och uppföljning av månads, kvartals och- årsbokslut
  • Analys av koncernresultat- och balanskonton
  • Ta fram underlag och siffror för managementrapportering till ledning
  • Stötta och utbilda dotterbolagen i rapportering- och redovisningsfrågor
  • Delta i konsolidering samt upprättande av kvartalsrapporter och årsredovisning i samarbete med Head of Group Consolidation
  • Ansvar för AARO och agera bollplank mot verksamheten gällande systemet
  • Behjälplig med förvärvsanalyser och onboarding av nya bolag i koncernen
  • Delta i diverse projekt och förbättringsarbete inom Finance

Vem är du?

Du har en relevant akademisk utbildning inom ekonomi, och har därefter samlat på dig 3-5 års arbetserfarenhet från revision, redovisning eller financial control. Vi ser gärna att du har arbetat i internationella miljöer tidigare och är bekväm med att tala och skriva på engelska samt svenska. Vidare har du en god förståelse för processer och besitter en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar inom ditt område.

För att passa i rollen är du en strukturerad person som är van att leverera med kvalitet samtidigt som du alltid utgår från ett väsentlighetstänk. Du är nyfiken, analytisk och vågar utmana det rådande för att hitta de bästa lösningarna. Slutligen ser vi att du är en god lagspelare med förmågan att lyssna in och ser nöjet i att arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Munters med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80 eller Filippa Gernandt, tfn 073-384 23 94.

Tillbaka till alla lediga jobb