CFO – Bolag inom kosttillskott

Företaget som idag är verksamt i Norge, Sverige, Finland och Danmark erbjuder en bred produktportfölj av kosttillskott riktat till kvinnor och män +35 år. Försäljning sker via prenumerationer, apotek, näthandel, och hälsokostbutiker med en årlig tillväxt på drygt 50%. Omsättningen uppgår idag till 200 Mkr där Sverige utgör ca 40%. Expansionen i Sverige fortsätter liksom utanför Nordens gränser. Financial Times har utsett dem till ett av de 1000 snabbast växande företagen i Europa. Nu rekryteras verksamhetens första CFO som vill vara med på den fortsatta tillväxten och framöver få möjlighet att bygga sitt eget team. Den svenska kontoret är beläget i Gamla Stan, Stockholm.

Om rollen

Vi söker en engagerad och kommersiellt driven CFO som trivs i en roll med både strategiska och operativa frågor. Som CFO blir du anställd som nummer tre i det svenska bolaget och kommer tillsammans med VD vara med och forma ett starkt team i Sverige. Här finns möjlighet att komma in i ett bolag i stark tillväxt där du får en central roll i att bedriva utvecklingen framåt.

Rollen ställer höga krav på en tydlig affärsmässighet som tillsammans med en doer-attityd skapar kontinuerlig framdrift i verksamheten. Därav blir en viktig förmåga att kunna agera konkret i nuet samtidigt som du behåller en strategisk blick framåt.

I rollen som CFO har du det finansiella helhetsansvaret för företagets hela verksamhet i samtliga länder. Du driver de ekonomiska processerna kopplade till bokslut, budget- och prognosarbete. I rollen utvecklar du tydliga strategier för intäktsgenerering, kostnadsoptimering, analyser och riskbedömningar samt säkerställer regelefterlevnad. Redovisningen i respektive land är outsourcad, men i takt med företagets tillväxt kommer du att bygga upp finansfunktionen utifrån företagets behov. 

Som CFO arbetar du nära VD och ägare samt bidrar med dina insikter för att företaget ska fatta rätt beslut både i strategiska och operativa frågor.

Din profil

Akademisk bakgrund med en bred kompetens inom ekonomi. Du har tyngdpunkt mot Business Control men har en god förståelse för redovisning. Erfarenhet från snabbväxande bolag, företrädelsevis från retail eller branscher med liknande struktur är meriterande liksom erfarenhet och kunskap kring de KPI:er och nyckeltal som styr liknande verksamheter. Du har en affärsmässig och entreprenöriell inställning, är tydligt hands-on och visar på ett långsiktigt engagemang och en tydlig vilja att vara en del av företagets framtida tillväxt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som ytterst ansvarig, men för rätt kandidat med rätt inställning kan detta vara ett första CFO-jobb.

***

I detta uppdrag samarbetar bolaget med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 0709-169400 eller per.wreding@prodiem.se

Välkommen med din ansökan!

Prodiem Executive är specialiserade på rekrytering och uthyrning av CFO och andra strategiska chefer inom finance. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå. www.prodiem.se/executive

Tillbaka till alla lediga jobb